N:o 2469
Edellinen - Seuraava

Muista rokotus!
Keskiviikko
2022-03-02

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999
Linkki jokaiselle etusivulle - Kaikki sivustot - Toimitus


Pääkirjoitus
Suomi lähettää tykkejä sotaan
... Historia tulee kertomaan ... Lue!

Topautoosat.fi

Renkaat.com


Toimitus: Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.
Dilemma

Kalevalan päivä on
suomalaisen kulttuurin päivä.

Kuvat

Keskiviikko maaliskuun 2. päivä 2022.

Tarja Salmi-Jacobson.
Mitä kirjastoni on merkinnyt minulle


Kallion kirjasto Helsingissä.
Kuva: Matti Paavonen
Lue!


Tarja Salmi-Jacobson.
Mitä kirjastoni on merkinnyt minulle


(Kuva: Matti Paavonen)

Sain kuulla raamatun tarinan Joosefista opettajan lukemana koulun ensimmäisellä luokalla, jolloin itse en vielä osanut lukea. Kertomus teki minuun syvän vaikutuksen ja kuuntelin Joosefin kohtaloa syvään eläytyen. Se oli Kallion kansakoulun ala-asteen lukukirjassani. Siihen aikaan koulun tehtävänä oli antaa oppilaille kristillistä kasvatusta. Valtaosa lapsista tuli työväen luokasta; viidenneltä luokalta moni, oikeastaanne ”muut” (lue lahjakkaat) siirtyivät oppikouluun.

Joosefin tarina meni suoraan sydämeeni. Halusin niin itse voida lukea sitä, mutta tuskaannuin kun en osannut. Opettaja ei tietenkään lukisi sitä uudestaan ajattelin, vaikka olisinkin uskaltanut pyytää häneltä sitä. Kotonani ei ollut minkäänlaisia satukirjoja, joten vanhempani pääsivät vaivasta lukea minulle satuja. Oli kylläkin kasvatusmielessä ainakin yksi kirja, niinkuin kaikissa kodeissa,täysin groteski Jörö-Jukka kuvakirja varoittavana esimerkkinä ja uhkana miten tottelemattomalle lapselle, oikeastaan hirviölle, voi käydä jollei pidä kynsiään lyhyinä ja siisteinä. Sormenpäät kertakaikkiaan hakattiin pois niin että tyngistä valui verta ja sen jälkeen ei enää kynsiä tarvitsekaan hoitaa. Selailtuani kirjaa en enää koskaan avannut sen sivuja.

Mutta nyt halusin kuunnella Joosefin tarinaa uudelleen ja pyysin hartaasti äitiäni lukemaan sen Raamatusta. Suupieleni vetäytyy pidättyväiseen hymyyn kun tänäänkin kuvitelen mitä äitini aivoissa tapahtui sillä hetkellä. Hänen lapsensa pyytää lukemaan Raamattua, sehän olisi ollut täysin epäpyhää ja pahakin synti kieltäytyä tehtävästä! Joten –vastahakoisesti hän etsi esille kertomuksen ja luki sen ennen nukkumaan menoani. Olin haltioissani.

En voinut seuraavana iltana olla pyytämättä äitiä lukemaan kertomuksen vielä kerran. Mutta nyt äiti tunsi että oli Herransa edessä jo tehnyt velvollisuutensa ja vastasi päättäväisesti ei. Asia oli sillä selvä.

Joosef myydään orjaksi Egyptiin matkaaville kauppiaille.

Kuinka minänyt saisin itselleni luettavaksi Joosefin tarinaa? Pihassamme asui 68 perhettä ja luultavasti yhtä monta lasta. Paulahan minulle voisi lukea! Hän oli minua pari vuotta vanhempi ja osasi lukea. Otin lukukirjani pulpetistani mukaan koululaukkuuni ja menin hänen rappuunsa. Istuin rappusille odottamaan kunnes Paula tulisi koulusta kotiin. Ja Paula tuli ja kysyin. Mikä onni, hän teki sen ilman mitään välttelyitä. Sitäpaitsi hän luki minulle tarinan usein kun sitä halusin. En tiennyt hänen lukujärjestystä, mutta aina kannatti istua rapussa ja odottaa hänen tuloaan, tuntejakin.

Eräänä päivänä antoi äitini työnantaja, vaatturiliikkeen omistaja Virtanen, minulle lahjaksi kirjan. Silloin osasin jo lukea, mutta minulla ei vielä ollut lukuhaluja kirjoihin muuta kuin läksyjen lukemiseen ja siksi laitoin kirjan senkkiini odottamaan. Kun myöhemmin aloin lukea kirjaa olikin se positiivinen kokemus, luin sen jopa alusta uudestaan heti viimeisen sivun käännettyäni. Kirja avasi tien toiseen maailmaan.

Minun leikkikaverini olivat alkaneet käydä lähikirjastossa, Kallion kirjastossa ja eräänä päivänä lähdin mukaan. Lainasin Gösta Knutssonin Pekka Töpöhäntä sarjaa. Ensimmäisen kirjan jälkeen luin myös heti perään jäljellä olevat kymmenisenkirjaa. Luin aina vain uudestaan. Ja aina tunsin mielessäni ettei se ilkeä Monni koskaan saanut tarpeeksi kovia rangaistuksia tuottamasta pahasta Pekka Töpöhäntää kohtaan. Ja kun Pekalla pyyhki hyvin ahmin ne kohdat tekstistä.

Kallion kirjastosta tuli minun sivistykseni portaali. Kirjaston kaunis interiööri oli kuin pyhäkkö ja rakastin olla siellä. Oli kuin olisin tehnyt huimaavan matkan asfalttiselta takapihalta sinne suureen maailmaan kaikkien lastenosaston hyllyjen kautta aikuisten kirjahyllyköiden ääreen. Kirjasto räjäytti kaikki rajoitukset ja esteet jotka olin aikaisemmin tuntenut sisässäni, mutten vielä osanut osoittaa mikä olisi se suunta johon mielessäni pyrin.

Kirjasto oli myös äitini suojapaikka isäni juopottelulta. Hänellä ei ollut hermoja, niinkuin itse sanoi, istua kotona ja odottaa kun faija hoippuroi kapakasta kotiin ja aloitti kerskunnan. Kirjastohan oli ihan kivenheiton päässä kodistamme ja kirjojen äärellä saattoi äiti haihduttaa ajatuksiaan elämän ankeudelta. Taide ja arkeologi ja muutkin kuvilla varustetut kirjat olivat hänen mieleensä. Ja paljon hän osasikin ja oppi tunnistamaan museoitten näytteillä olevia esineitä lasivitriineissä.Nyt aikuisena ovat leikkikaverini kertoneet että kirjastossa pidettiin satutunti kerran viikossa. Siellä istui pienet lapsoset puoliringissä hiljaa kuin hiiret satutädin luona vajoten satumaailman lumoihin. Siihen aikaan ei vielä kirjoiteltu sosiaalirealisia satuja. Itse en ollut tietoinen näistä satutunneista, sen sijaan istuin kuin liimattu radion äärellä kuunnellen lasten ihan omaa Markus-setää joka johti lasten tunteja (1926–1956) ja päätti ne aina kehoituksella: ”Muistakaa, lapset, syödä aamupuuronne!”.

Eräs ystäväni muisteli että kirjaston satukirjat oli päällystetty voipaperilla suojaten kirjaa pienten lasten sottuisilta sormilta. Eräs toinen muistaa kuinka hiljaista kirjastossa oli, tunnelma oli jopa sakraalinen jota pilarit ja kattokupoli korostivat. Kaikki ystävistäni alkavat puhua lyyrisellä sävyllä kun ajattelemme vanhaa Kaltsin biblua.

Iän myötä aloin lukea yläkerran hyllyosastolla nousupallilla istuen. Siellä oli saatavilla tietopuolista kirjallisuutta, uskonnon, humanisminja filosofian alaa käsitteleviä kirjoja. Siellä yläkerroksessa kyyhöttäen sain humanistisen koulutukseni 8-vuotisen kansakoulun jälkeen. Tänään sinne on asetettu pieniä pöytiä tuolineen lukupisteiksi.

Romaanit olivat entrétasolla sekä kerrosta ylemmissä saleissa. Vahvimmat lukukokemukseni olivat Jack London, Josepth Conrad ja Antoine De Saint-Exupéry. Aika pian muutiin Tukholmaan asumaan, mutta omistan vielä voimassa olevan Kallion kirjaston lainakortin käyttääkseni tarvittaessa Internetiä Helsingin matkoillani.

Kallion kirjasto, mikä rakennettiin 1912, edustaa myöhäisjugenttia jossa on klassisia vaikutteita. Se on Suomen ensimmäinen kirjasto joka kustannettiin kunnan varoilla. Kirjasto perustettiin oikeastaan jo vuonna 1889 nimellä Sörnäisten Kansan-kirjasto. Se toimi osaksi Sörnäisten Kansankotina, jonka tarkoituksena oli sivistää työläiskaupunginosan asukkeja ja antaa samalla hyviä vapaa-ajan harrastuksia ja ihanteita. Rakennus sijaitsi silloin Hämeentiellä. Se oli isohko puutalo jonka kohdalla tänään sijaitsee Alli Tryggin puisto nousten Ässänrinnettä pitkin Kallion kirjastolle.


Vuonna 1991 tehtiin kirjastoon isompi remontti minkä yhteydessä koko vinttikerros saneerattiin ja huomattiin sinne rakentaa uusi lastenkirjallisuuden osasto. Siitä on tehty oma viihtyisä lastenmaailma jossa on leikkipaikka, vauvakino ja jopa hoitohuonekin taaperoikäisiä unohtamatta. Lapset saavat eläytyä myös järjestettyihin tapahtumiin kirjojen ja musiikkilevyjen ympäristössä.

Teksti ja kuvat:
Tarja Salmi-Jacobson, Tukholma


Hei Pertti,
taidat vielä päivittää nettilehteäsi. Tuli mieleen että ehkä vielä haluat julkaista juttujani, tässä olisi yksi suomenkielinen Kallion kirjaston merkityksestä: Muuten kun kävin kirjastossa viime viikolla, niin kirjastonhoitaja mielellään ottaa juttuja kirjaston merkityksestä ihmisten senaikaiseen elämään - ihmiset ovat kertoneet paljon muistoja kirjastosta siellä käydessään – ei tarvitse olla kirjailijan kynästä ollenkaan, vaan haluavat mielellään koota historiaa jonka uskoivat olevan pohjaton. He saivat joitakin vuosia sitten tämän kertomukseni ja antoivat hyvää palautetta ja muistavat juttuni - kirjoitin sen ensiksi ruotsinkielellä ja kesti monta vuotta ennenkuin käänsin sen ...

Hei vaan ja hyvää jatkoa, Tarja

 


"Tutkimuksen" irvikuva: MTV:n Nato-kysely Lue!
Reputus HS:n tammikuun Nato-gallupille Lue!

N:o 2468 Maanantai 2022-02-28

Pääkirjoitus. Suomi lähettää tykkejä sotaan. Pääministeri Marinin hallitusohjelmassa kielletään aseiden vienti konfliktialueille. Lue!

Helmikuun 28. päivä 2022. Kalevalan päivä on
suomalaisen kulttuurin päivä.

Kuvat sarjasta Kalevalan päivän, suomalaisen kulttuurin päivän, liputusta 28.02.2013. Kulkijan kuvia. Keski-Suomi. Jyväskylä.

2013 Helmikuu. Kalevalan päivän liputusta 28.02.

Kalevalan päivän, suomalaisen kulttuurin päivän, liputusta 28.02.2013.
1) Tourulan McDonald's. (12:14). 2) Pienet ja isommatkin tytöt menossa ja tulossa Vaajakosken kirjastossa. (12:49). 3) Lippu puolitangossa? Näyttää olevan, vaikk'ei oikeasti olekaan. Sattumalta. Vaajakosken liikuntahalli. (15:11). 4) Punatakkinen nainen vesipisaroiden takaa. Asmalampi. (15:23). 5) Lippu lippujen joukossa, Tourulan Expert ym. (15:32). 5) Jyväskylän lyseo Yliopistonkadulla on liputon jo ... (16:30). Kuvat: Pertti Manninen. Kuvasarja


Helmikuu. Suomalaisuus

Kun suomalainen juhlii ja ylistää suomalaisuutta, siinä on hyvin vähän sijaa kristillisyydelle. Se tapahtuu ensisijaisesti Kalevalan ja kansanperinteen, luonnon, talvisodan hengen, urheilun, saunan ja viinan merkeissä.
Veikko Anttonen

Ilman kiuuta sine elää ssaa,
jos sine teghet quin mine manaa.
Ele päästes laske werta,
mutta heltes kylue monda kerta.
Mites tahdot nijn ssöö ia ioo,
ios onni sinun cochtuden ssoo.
Mikael Agricolan Rucouskirjasta (1544)

Tule nyt löylyhyn, Jumala, Iso ilman, lämpimähän tekemähän terveyttä, Rauhoa rakentamahan!
Pyyhi pois pyhät kipunat, pyhät saastat sammuttele, Lyötä maahan liika löyly, paha löyly pois lähetä,
Ettei polta poikiasi, Turmele tekemiäsi!

(27) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012. 


Mitä kirjastoni on merkinnyt minulle


Kallion kirjasto Helsingissä.
Kuva: Matti Paavonen


Sain kuulla raamatun tarinan Joosefista opettajan lukemana koulun ensimmäisellä luokalla, jolloin itse en vielä osanut lukea.
...

Teksti ja kuvat: Tarja Salmi-Jacobson, Tukholma

Lue!

Toimitus: Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.
Dilemma
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com -

Jokaiselle etusivulle


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999


Pääkirjoitus. Suomi lähettää tykkejä sotaan. Pääministeri Marinin hallitusohjelmassa kielletään aseiden vienti konfliktialueille. Lue!

Helmikuun 28. päivä 2022.
Radio Yle1. Suora lähetys klo 13:09. Politiikkaradio puheentunnistuksella sarjasta Epätäydellinen maailma.
...
Euroopassa on sota elämä kiistatta eri maailmassa kuin vielä viime viikolla mutta millaisessa

Lue!

Toimitus: Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.
Dilemma
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com -

Jokaiselle etusivulle


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999


2022 helmikuussa

 

Helmikuun 5. päivänä 2022.
J.L. Runeberg 218 vuotta. Kuva


http://www.nettisanomat.com/
2022/02/05/etusivu.html

Helmikuun 6. päivä 2022.

Saamelaisten kansallispäivä.
"Miksi olette niin hienoina tänään? - Nyt on saamelaisten syntymäpäivä." Arkisto 2012. Lue!

http://www.nettisanomat.com/
2022/02/06/etusivu.html

Helmikuun 12. päivä 2022.
Hurraa, pääsee taas hikoilemaan! Joo.Arena
Tätä on odotettu! Stepup School
Liike on lääkettä! Esport
Kuvat


http://www.nettisanomat.com/
2022/02/12/etusivu.html


Helmikuun 13. päivä 2022.
Innostu & onnistu!
Forever Pihlajalinna Täydellistä rentoutumista! Kellumo Kimpassa kuntoon! Espoon ohjattu liikunta
Kuvat

http://www.nettisanomat.com/
2022/02/13/etusivu.html

Helmikuun 14. päivä 2022. Ystävänpäivä. Niinistö sanoo antavansa vinkkejä maiden johtajille, jotka kyselevät Putinista Lue!
 

Helmikuun 20. päivä 2022.

Pekingin olympialaisten loppu
Kuvassa naisten jääkiekkojoukkueen apulaiskapteeni (Petra Nieminen tai Michelle Karvinen) huutaa iloaan pronssiottelun päätössummerin soidessa Lue!

 

Helmikuun 21. päivä 2022.
Sauli Niinistö kertoo CNN:lle: Putin käyttäytyy ennalta-arvaamattomasti. Tilanne on nyt kylmempi kuin ...

... kylmän sodan aikaan.
Emme pelkää Venäjän hyökkäystä Suomeen. Lue!

 

Helmikuun 24. päivä 2022.
Yle Radio1 aamulla klo 5:58 puheen-
tunnistuksella. Kello on kohta 6 uutiset ja sitten jatketaan aamu soitetaan ensin aikamerkki.

Tässä Yle Uutiset kello kuusi uutiset toimittaja Pietu Heiskanen Hyvää huomenta Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoittaa Venäjän aloittaneen sotilasoperaation Ukrainasta Lue!

 

Helmikuun 27. päivä 2022.

Kuva: Puolustusvoimat.

Pääkirjoitus
Suomi lähettää tykkejä sotaan
... Historia tulee kertomaan oliko Suomen hallituksen osumatarkkuus tässä asiassa paikallaan. Lue!

 

Arkisto. 22 vuotta sitten. Tsetsenia: Äidit hakevat varusmiespoikiaan pois sodasta. Lue!

 

Helmikuun 28. päivä 2022. Kalevalan päivä

on
suomalaisen kulttuurin päivä.

Kuvat

 

N:o 2467 Sunnuntai 2022-02-27

22 vuotta sitten. Tsetsenia: Äidit hakevat varusmiespoikiaan pois sodasta. Arkisto 29.10.1999. Lue!

Helmikuun 27. päivä 2022.
Suomi lähettää tykkejä sotaan

Kuva: Puolustusvoimat.
Pääkirjoitus sunnuntaina 27.2.
Suomi lähettää tykkejä sotaan

Yle:"Uutistoimistot kertoivat lauantaina, että Saksa antaa vientiluvat aseille, joita Euroopan maat ovat aiemmin ostaneet Saksalta ja haluaisivat luovuttaa Venäjän hyökkäystä vastaan puolustautuvalle Ukrainalle.

Suomi tarvitsee Saksan kannan kertoakseen Virolle, voiko Viro antaa suomalaisten Viroon myymät tykit Ukrainalle.

Ylen tietojen mukaan Suomelle on vahvistettu, että Saksan ratkaisu on myönteinen. Saksan kanta ei ole vielä virallisesti saapunut Suomelle.

Ulkoministeriö antoi aiemmin lausunnon, että sillä ei ole mitään tykkien luovutusta vastaan. Ylen tietojen mukaan puolustusministeriö on samalla kannalla. Tämä tarkoittaa, että puolustusministeriö tulee tekemään myönteisen päätöksen Viron vientiluvasta, Ylelle kerrotaan."
https://yle.fi/uutiset/3-12335530

Pääkirjoitus.
Suomi lähettää tykkejä sotaan

Pääministeri Sanna Marinin hallitusohjelmassa kielletään aseiden vienti konfliktialueille. Nyt siis selitetään, että tämä kielto ei koske näitä aikoinaan Saksasta hankittuja tykkejä, koska ne on annettu Viroon, siis Eestiin, jota nimeä virolaiset itse käyttävät maastaan.

Olisi lupa vaikka Paavilta, niin Suomen hallitus pääministeri Marinin johdolla ja tasavallan presidentti Sauli Niiistö siis katsovat sopivaksi lähettää Suomen päätösvallassa olevia aseita sotatoimialueelle.

Maailma on raaka. Tappaminen kuitenkaan lopu tappamalla ja näillä Niinistön ja Marinin lähettämillä aseilla sitten tapetaan venäläisiä sotilaita ja varmaan myös ukrainalaisiakin ja siviiliväestöä. Ei niiden osumatarkkuus ole 100 prosenttia ja sodassa ne voivat pian olla vastapuolenkin käytössä.

Historia tulee kertomaan oliko Suomen hallituksen osumatarkkuus tässä asiassa paikallaan.

Pääkirjoitus. Pertti Manninen sunnuntaina 27.2.2022 11:39.


Lainaus ja kuva Ylen artikkelista:

Venäjän hyökkäys
Suomi antamassa Viron tykeille vientiluvan – hallitus päättämässä suojavarusteiden lähettämisestä Ukrainaan
Ylen tietojen mukaan hallitus kokoontuu tänään sunnuntaina ylimääräiseen istuntoon päättämään luotiliivien ja kypärien sekä kenttäsairaalan lähettämisestä Ukrainaan.
https://yle.fi/uutiset/3-12335530

Toimitus: Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.
Dilemma
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com -

Jokaiselle etusivulle


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999


22 vuotta ja 3 kuukautta sitten 02.12.1999.

Pohjoismainen kopterihankinta.

Onko yhteishankinta pelkkä bluffi?


Suomi ei joudu edes tutkimaan venäläishelikoptereiden sopivuutta tarpeisiinsa, koska joku toinen Pohjoismaa ei hyväksy niitä.

Julkisuudessa ei ole kerrottu mikä maa on kysymyksessä, arvatenkin joku Nato-maa. Piiloutumalla jonkun toisen maan selän taakse on aika raukkamaista "diplomatiaa". Päästiinhän kertaheitolla eroon tästä kiusallisesta mahdollisuudesta.

Toinen juttu on mainostettu jonkinlainen paljousalennus. Tästähän ei koskaan saada mitään selvää, onko jotain alennusta myönnetty, miten sen voisi saada todellisuudessa selville? Myös tämä perustelu ontuu sen verran pahasti, että erilaisiin tarpeisiin hankittavien koptereiden "yhteishankinta" näyttää olevan pelkkä sumuverho, jota häikäilemättä kansalaisten päälle lasketaan.

Tuloksena lienee, että hankitaan monenlaisia helikoptereita, kukin maa omiin tarpeisiinsa parhaiten soveltuvan.

Nettisanomat tiistaina 30. marraskuuta 1999, Pertti Manninen.
http://www.nettisanomat.com/1999/12/02/
n9918kopterit.htm

22 vuotta ja 3 kuukautta sitten 02.12.1999.

11 vuotta sitten 21.03.2011.

Viikkosanomat-blogi Maaliskuu 20, 2011

2011 Libya. Stubb: YK:n ilmaiskupäätös historiallinen. Suomi ja Alexander Stubb.

LAINAUS:
HS.fi sunnuntai 20.3.2011 |

”Stubb: YK:n ilmaiskupäätös historiallinen.

STT
Ulkoministeri Alexander Stubb (kok) pitää historiallisena YK:n päätöstä ryhtyä sotatoimiin Libyan Muammar Gaddafia vastaan. Stubbin mielestä kyseessä on ennakkotapaus, joka lisää kansainvälisen yhteisön vastuuta puuttua asioihin, kun ihmisoikeuksia rikotaan ja ihmisiä tapetaan.

Suomen roolista ulkoministeri toteaa, että Suomi on tietysti kansainvälisen yhteisön mukana panemassa toimeen YK:n päätöstä. Toistaiseksi ei kuitenkaan vielä voi sanoa, miten Suomi osallistuu.”

LAINAUS LOPPUU

Nettisanomat. Sunnuntai 2011-03-20 klo 15:49.
Otsikko: Viikkosanomat. Pertti Manninen
Kommentti: Loppuuko tappaminen tappamalla.
Kommentti: Vihdoinkin sota!
Kommentti: Puoluetoveri Kimmo Sasin Tomahawk-osakkeiden arvo nousee pilviin. Nyt voidaan käyttää kaikki vanhentuneet ja sitten myydä uutta tarvitseville.
Sama klo 15:53

Tags: ilmaiskupäätös, ilmaiskut, kansainvälinen, Kinmmo Sasi, kokoomus, Libya, Muammar Gaddafi, ohjus, osake, osakkeet, osallistuminen, sota, Suomi, tappamimen, Tomahawk, yhteisö, YK
http://viikkosanomat.fi/2011/03/20/2011-stubb-ykn-ilmaiskupaatos-historiallinen-suomi-ja-alexander-stubb-seka-yk/

http://www.nettisanomat.com/2011/03/21/etusivu.htm

11 vuotta sitten 21.03.2011.

2011


2022 helmikuussa

 

Helmikuun 5. päivänä 2022.
J.L. Runeberg 218 vuotta. Kuva


http://www.nettisanomat.com/
2022/02/05/etusivu.html

Helmikuun 6. päivä 2022.

Saamelaisten kansallispäivä.
"Miksi olette niin hienoina tänään? - Nyt on saamelaisten syntymäpäivä." Arkisto 2012. Lue!

http://www.nettisanomat.com/
2022/02/06/etusivu.html

Helmikuun 12. päivä 2022.
Hurraa, pääsee taas hikoilemaan! Joo.Arena
Tätä on odotettu! Stepup School
Liike on lääkettä! Esport
Kuvat


http://www.nettisanomat.com/
2022/02/12/etusivu.html


Helmikuun 13. päivä 2022.
Innostu & onnistu!
Forever Pihlajalinna Täydellistä rentoutumista! Kellumo Kimpassa kuntoon! Espoon ohjattu liikunta
Kuvat

http://www.nettisanomat.com/
2022/02/13/etusivu.html

Helmikuun 14. päivä 2022. Ystävänpäivä. Niinistö sanoo antavansa vinkkejä maiden johtajille, jotka kyselevät Putinista Lue!
 

Helmikuun 20. päivä 2022.

Pekingin olympialaisten loppu
Kuvassa naisten jääkiekkojoukkueen apulaiskapteeni (Petra Nieminen tai Michelle Karvinen) huutaa iloaan pronssiottelun päätössummerin soidessa Lue!

 

Helmikuun 21. päivä 2022.
Sauli Niinistö kertoo CNN:lle: Putin käyttäytyy ennalta-arvaamattomasti. Tilanne on nyt kylmempi kuin ...

... kylmän sodan aikaan.
Emme pelkää Venäjän hyökkäystä Suomeen. Lue!

 

Helmikuun 24. päivä 2022.
Yle Radio1 aamulla klo 5:58 puheen-
tunnistuksella. Kello on kohta 6 uutiset ja sitten jatketaan aamu soitetaan ensin aikamerkki.

Tässä Yle Uutiset kello kuusi uutiset toimittaja Pietu Heiskanen Hyvää huomenta Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoittaa Venäjän aloittaneen sotilasoperaation Ukrainasta Lue!

 

Helmikuun 27. päivä 2022.

Kuva: Puolustusvoimat.

Pääkirjoitus
Suomi lähettää tykkejä sotaan
... Historia tulee kertomaan oliko Suomen hallituksen osumatarkkuus tässä asiassa paikallaan. Lue!

 

Arkisto. 22 vuotta sitten. Tsetsenia: Äidit hakevat varusmiespoikiaan pois sodasta. Lue!

 

Helmikuun 28. päivä 2022. Kalevalan päivä

on
suomalaisen kulttuurin päivä.

Kuvat

 

N:o 2466 Torstai 2022-02-24 2022

22 vuotta sitten. Tsetsenia: Äidit hakevat varusmiespoikiaan pois sodasta. Arkisto 29.10.1999. Lue!

Helmikuun 24. päivä 2022.
Yle Radio1 aamulla klo 5:58 puheentunnistuksella.

Tässä Radio 1 ja Maaria Holma Huomenta että on torstai 24 helmikuuta Viron itsenäisyyspäivä

Matti Matias Matias ja maksa ja ortodoksisen kalenterin mukaan Johannes Juhani Juha Juho Jouni Jussi ja Jukka Onnea kaikille merkkipäivän viettäjille

aurinko nousee Helsingissä 734 Oulussa 747 08.02 ja aurinko laskee Helsingissä 1734 Oulu 1717 Utsjoella 16.50

Kello on kohta 6 uutiset ja sitten jatketaan aamu soitetaan ensin aikamerkki
--- helmik. 24, 2022 5:58 ap.

Tässä Yle Uutiset kello kuusi uutiset toimittaja Pietu Heiskanen Hyvää huomenta

Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoittaa Venäjän aloittaneen sotilasoperaation Ukrainasta

Putin kehottaa ukrainalaiset sotilaita laskemaan aseensa ja varoittaa operaation puuttuvia Costa toimilla

Putin ilmoitti asiasta puheessa joka esitettiin samaan aikaan kun YK turvallisuusneuvosto on pitänyt omaa hätäkokous on Ukrainan tilanteesta

Itä Ukrainan separatistit pyysivät apua Venäjältä Yhdysvaltojen mukaan esitetty avunpyyntöön esimerkki yrityksestä lavastaa tekosyy joka oikeuttaisi Venäjän sota toinen

Ukrainassa livistää raportoi kirjeenvaihtajamme Suvi Turtiainen Mikä tilanne on tällä hetkellä

Nokia näyttää siltä että Venäjän välinen Putin on tämä hyökkäyksessä Ukrainaan vastaan taloissa on aloittamassa uuden sodan Euroopassa

tässä vaiheessa räjähdyksen ääni ja on raportoitu eri puolilla ukrainaa pääosin itäisessä osassa ukrainaa

Silminnäkijä kertoo serimedia lähteelle että kaukaisia räjähdyksen ääniä on kuultu myös pääkaupungissa Kiovassa ja Vaikuttaa siltä että reunuksia on kuultu myös harkovan lähistöllä ja

Harkova on Ukrainan joukkue polkupyörän hallussa vaikka Harkova sijaitseekin tuolla Ukraina koodit rajan tuntumassa lähellä Venäjän rajaa ja lähellä tuota aiempaa kontakti linjaan

ja joidenkin tietojen mukaan myös Kiovan lentokenttä lähistöllä olisi kuultu ampumisen ääniä

No miten Ukraina on varautunut tilanteeseen

tapahtui selvä muutos ihan nytten oikeastaan vuorokaudesta tiistai-iltana presidentti zelensky kutsui reserviläisiä palvelukseen kutsui Koskinen vaiheessa 250 000 reserviläistä ja eilen tehtiin monia liikkeitä sen että Ukraina Ukraina alettiin valmistelemaan sotaa varten

tänne tuli voimaan nytten viime yönä puoliltaöin poikkeustila lisäksi Ukraina parlamentissa alkoi edistyä laki joka liittyy hidden oikeuteen kantaa asentaa ja käyttää asetta itsepuolustukseen ja täällä villissä myös kuulin eilen illalla myöhään että ihmisiä pyydetään nyt luovuttamaan verta elikkä selvästikin tämä käänne osattiin nähdä koska valmistautuminen tapahtui aivan selvästi alettiin valmistautua selvästi aiempaa jämäkämmin nytten ihan ihan
--- helmik. 24, 2022 5:59 - 6:03 ap.

On kuultu räjähdyksiä kertovat muun muassa uutistoimisto AP ja Britannian yleisradioyhtiö BBC räjähdyksistä on tullut raportteja myös muualta maasta

biisin mukaan sosiaalisessa mediassa on kerrottu räjähdyksistä mun mustasukkainen puoliso sijaitsevasta maan toiseksi suurimmassa kaupungissa harkovassa ja maan eteläosassa vuodesta että Yhdysvallat liittolaisineen vastaamaan

Venäjä toimii yhtenäisesti ja päättäväisesti venäja on yksin vastuussa ihmistä kuulemista ja kärsimyksestä

Hän totesi vain aikoo pitää myöhemmin tänään puheen jossa kertoo Venäjälle hyökkäyksestä koituvista seurauksista

Marine oli eilen valmis keskustelemaan puolustusmateriaalin toimittamisesta ukrainalle hallitusohjelman mukaan Suomi ei ja asennusta tai muuta puolusti materiaalia konfliktialueelle mutta Marine mukaan tilanne on Ukrainan kohdalla erilainen
--- helmik. 24, 2022 6:03 - 6:04 ap.

Anime kansainvälisenä yhteistyönä Tuominen ja mä hyvin erilainen tilanne ja uhka on todella se että venäläiset laajentaa Aggressio kanta yökkää sotilaallisesti Ukraina ei tässä tilanteessa Ilman muuta meidän pitää yhdessä osoittaa tukea Ukrainan pääministeri Sanna Marin

vuorokauden aikana iPhone 11 Laukaa sekä tuulista lämpötila on ollut neljästä pohjoisen miinus 10 pakkasasteeseen Osaan suomea on annettu tuulivaroitus maan länsiosassa jalkakäytävät on ovat Keski päivästä alkaen erittäin liukkaita
--- helmik. 24, 2022 6:04 ap.

Nyt alkaa aamusoitto jonka on toimittanut Laura Korhonen ja siinä se oli aluksi ihan
--- helmik. 24, 2022 6:05 ap.

Helmikuun 24. päivä 2022.
Yle Radio1 aamulla klo 5:58 puheentunnistuksella.
Sarjasta Epätäydellinen maailma 24.02.2022.

Toimitus: Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.
Dilemma
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com -

Jokaiselle etusivulle


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999


22 vuotta ja 4 kuukautta sitten 28.10.1999.

Tsetsenia: Äidit hakevat varusmiespoikiaan pois sodasta.

"Lomalle ei kukaan pääse, koska kukaan ei lomalta palaa"
Sotilaan äiti

"Meiltä viedään sotaan nuoria, kouluttamattomia poikia"

Sotilaan äiti

"Kaappasin hänet sieltä, ei ole lainmukaista sekään, että neljän kuukauden koulutuksen jälkeen pojat lähetetään rintamalle"

Sotilaan äiti

Kysymys nuorelle sotilaalle:
"Oletteko yhtä hyviä sotilaita kuin tsetseenit."

Vastaus: "Olipa kysymys! He ovat loppuunasti koulutettuja taistelijoita!"

Ajankohtainen kakkonen Ylen TV2 tiistaina 26.10.1999 YK:n rauhanviikolla.
http://www.nettisanomat.com/
1999/10/28/n9913tsets.htm


Aikamme ilmiöitä.

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä:

Nato näytti mallia Venäjälle. Vain yksi ero: Natolla oli Serbiassa ultrauusimmat täsmäaseet ja Venäjällä on Tshetsheniassa patavanhat räiskepyssyt.
Siviileihin osuminen on varmaakin varmempaa. Maailman Valuuttarahasto senkun lähettää lisää rahaa Venäjälle!

Nettisanomat torstaina syyskuun 30. päivänä 1999
http://www.nettisanomat.com/1999/09/30/n999etusivu.htm


Pääkirjoitus. Suomi lähettää tykkejä sotaan. Pääministeri Marinin hallitusohjelmassa kielletään aseiden vienti konfliktialueille. Lue!

Helmikuun 28. päivä 2022.
Radio Yle1. Suora lähetys klo 13:09. Politiikkaradio puheentunnistuksella sarjasta Epätäydellinen maailma.

...
Euroopassa on sota elämä kiistatta eri maailmassa kuin vielä viime viikolla mutta millaisessa

tämä politiikkaradio ja minä olen Minkä Pelkonen kannattava politiikkaradio on maanpuolustuskorkeakoulun apulaisprofessori Katri pynnöniemi
Kiitos

ja pelottava politiikkaradion Helsingin yliopiston Maailmanpolitiikan professori Heikki Patomäki

on tosiaan hyökännyt Ukrainaan viime viikolla Kuinka suuri yllätys Tämä oli

Nokkapokka myöntää että oli sikäli yllätys että viimeiseen asti toivoimme että Putin ei tätä askelta ottaisi mutta samanaikaisesti Olemme saaneet itse on seurannut kesästä asti mutta suurin osa tuota marraskuusta ja ehkä viime keväästä asti näitä joukkueet siirtoja elikkä asetelmaa sinänsä olemme sitä junan törmäystä pitkään seuranneena

niin on puhunut pitkään punaisesta viivasta joita muut maat ei saa ylittää puhunut haikailu Neuvostoliittoa

Oliks tää silti yllätys

YK Heikki Patomäki yrittänyt arvonanto todennäköisyyksiä itsesi aika monta vuotta siitä että että mikä on se 5 kieltä että Venäjä lähtee etenemään ja ja myönnän että teen virhearvion siinä että Pidin kyllä aika surma todennäköisyyteen onkin neuvoston ehtoollinen kariuduttua nyt tässä vuoden vaihteessa

sitä että että Venäjä lähtee tekee jokainen 5% todennäköisyys että donbassin alueella venäläisten tekemään avoimesti sotilaallisia toimenpiteitä mutta se lähtee hyökkäämään koko Ukrainan tällä tavalla oli mulle kyllä yllätys

Ainola vuosikausia seurattu sitä miten Putin on pitänyt jo kovaa kielenkäyttöä ja tosiaan varoitellut siitä että jos jos tai tämmöiset punaiset viivat ei ois jota hän on pitänyt merkitä että lähialueita lähialueet niitty Naton tai että Naton Naton Itä laajeneminen on uhka Venäjällä ja niin edelleen

Onks näistä putiniin puheesta voinut päätellä jotain että että jotain tämäntyyppistä oli tapahtumassa

suoraan sitä että annetaan niinku hyökkäyskäsky Ja tässä mitassa mutta kyllä Kyllähän tää meidän uhkakuvan satai uhka ajattelunsa on näkyvissä hyvin systemaattisen näistä kaikista virallisissa dokumenteista ei vaan pelkästään Putinin puheista ja siellä tosiaan ajatukset täynnä ton sotilas infrastruktuurin lähentyminen Venäjälle muodostaa muodostaa uhan

sitten sotilasdoktriini kaikki sotaharjoitukset määritellään niin kuin sotilaalliseksi kuha 2 sitä ennen puhuttiin provokatiivisesti litelle tällainen seksi Mattinen niinku tauko ja ja niin edelleen ja nyt se on analysoinut tarkasti Venäjän kansallisen turvallisuuden strategia joka tuli kesällä ja ja siellä hätkähdytti teettää muutettiin aktiiviseen muotoon väitteet Venäjän kohdistuvasta hyvin laaja-alaisesta Venäjän heikentämisestä talouden politiikan muilla aloilla joilla on niinkun esitetään vahvistetaan ikään kuin tämmösessä strategisessa dokumentista ajatusta että Länsi suunnittelee jotakin jotakin niin kuin Venäjän Venäjän tuhoamista tai heikentämistä niin tää oli ehkä itselleni tällainen ensimmäinen signaali siitä että että nyt on jotakin niinku eri tavalla eri tavalla muuttuu kuin tuttu siihen puheeseen että Nato muodostaa Venäjälle uhan joka joka sit kuitenkin niinku asiantuntijoiden venäläisten asiantuntijoiden niinkun ajattelussa aina ladataan sellainen niinku ehkä se niinku realistisen Mankin kaiun Elikkä ei ei niinku välitöntä välitöntä uhkaa ja muuta mutta toki toki siinä on niinku monta puolta mutta se on sellaista peliä puolin ja toisin

Jossu Putinin hallinto on ajautunut nurkkaan jos se on siis ensinnäkin että Naton laajeneminen on koettu ongelmaksi pitkän aikaa ei oo niinku 12-vuotias niin se näkemys siitä että on uutta Niin on vahvistaa tunne siitä että on luokkani on vahvistunut mutta sitten viimeistään vaiheessa niin kun Venäjä alkoi puhua punaisesta viivasta ja selkeästi laitoin joukkoon sinne lähistölle ja kaikki tiedot satelliittikuvista niiden lähdön uhka- ja ja tota niin on vaatimus takana ja sit kun menee vaatimuksen otettu vakavasti niin siinä on Putin missä tilanteessa että jokainen joutuu vetäytymään ja menettää kasvonsa sekä kotimaassa politiikassa että laajemmin tai sitähän on pakko tehdä jotain tähän pakko tehdä jotain arvion perusteella

Mun ajatus siitä että ja monien muiden asiantuntijoiden olettamus siitä että Onpas sinulla saattaa tapahtua jotain se että potilas tinaennustus laajennettaisiin toimenpiteisiin olisi sitä yllätys ja tässä on tää on suuri Vaara että koska tää on se tulkinta kehikko mistä kautta venäläiset arvioida tilannetta että oli Katri toteutus niin niinku näin haukkuu aktiiviselle Ukkonen tekee kun katsotaan liittoutumaan Venäjää vastaan pyritään heikentämään venäjää

No nyt ne taloudellista tietoa jota on asetettu ja asetetaan jotka on paljon massiivisempi kun mitään varmaan useimmat olet sitä lämmittää että Venäjällä niin helppo tulkinta lisää yritykset panna Venäjä matalaksi ja siinä on se siinä on se riski että tää on niinku osa prosessia jossa tie 3 B talo to käsistä ja tää kotinen viittaus ydinaseiden käyttömahdollisuutta jotain valmiiksi tilan kohottaminen on tässä suhteessa minusta erittäin huono merkki että nyt tulossa tämmönen tavallaan pakotteiden tai kostoja kierre vaikuttaa

ja sehän on nimenomaan 30 eskalaatio prosenttia on tyypillinen piirre että että yksi tapahtuma johtaa toiseen ja

toinen klassinen poliittinen realismi niin sen perusohjeita on on Ensinnäkin se että kaikista asioista Pitää voida neuvotella ja tehdä kompromisseja Silloinkin kun itse ei hyväksy toisen vaatimuksen niistä Pitää voida neuvotella ja

toinen on se ettei koskaan pelaaja toista osapuolta Temosen tilanteeseen tai myöskään itseään sellaiseen tilanteeseen josta ei ulospääsyä muuta kuin käyttämällä voimaa

tähän että hän halusi nyt tulla tulla alusta saakka nähtiin että ne Venäjän niin kuin esittämät vaatimukset on on niinku mahdottomia et niitä on niinku mahdotonta ottaa natossa kiinni eli Puhun nyt näitä sopimus papereita joita Venäjä et joulukuun puolivälissä esitteli ja tähän samanaikaisesti liittyy sitten niinku Venäjän osalta varsinkin nyt viime viikolla ja ehkä jossain määrin aikaisemminkin sellainen argumentaatio että jos Venäjä niinku juuritien konfliktin välttämättömyyteen jos Venäjä ei nyt toimi niin sitten joku tulevaisuuden kortti olisi pahempi

esimerkiksi Putin puhuu siitä et miten Ukrainan Naton jäsenenä välttämättä sitten takaisin krimiä eli eli tässä niinku sellasia hyvin erikoisia ajatus kuvioita jotka on tuotu niin perustelemaan sitä meille täysin käsittämätöntä päätös Lotta ja ehkä tää on asioita joita meillä Niinku tästä hetkestä nyt pysty niinku täydellisesti analysoi vaan mutta itselleni ainakin tää ajatus siitä mitä Venäjän puheesta nyt Putinin puhe toistetaan siitä kolmekymppiä välttämättömyydestä patellan en sellainen asia jota pitää sitten jatkossa niin kun miehet ja muut tietysti vielä tarkemmin että

(TÄSTÄ PUUTTUU SE PATOMÄEN NAPPAAMA AJATUS JOLTAKIN, ETTÄ MIKSEI VOITU SANOA NELJÄÄ SANAA: UKRAINA EI LIITY NATOON)

---
Tämä turvallisuutesi Venäjän mukana niin ehkä taas on tavalla tai keskustelun käytännön asiat aika paljon sitä että että se on semmosta niinku periaatteellisesta

niinku tavallaan Suomessakin myös me halutaan et meillä on sanat Optia vaikka meitä ottaisi vaikka me sinne mentäis vaikka nyt viime aikoina keskustelua on kierukka vilkasta niin kuitenkaan me ei haluta tavallaan et joku muu valtio tulee sanomaan meille tai tekee päätöksiä jään Yli vaan et joo katellaan suverän ja valtiolla pitää kuitenkin olla se oma päätösvalta omiin kyllä varmasti niinku tämä ja sitten ehkä se tietysti nyt tämä Venäjän päätös hyökätä Ukraina on niin se vielä loputkin siitä luottamuksesta jota jota on ollu niinku Venäjän kykyyn jollain tavalla toimia niinku siinä kansainvälisen järjestelmän puitteissa niin ehkä kun tätä luottamuspääoma ei ole niin niin tällaisten pidättäytyä itsensä ulkopuolelle tällaisesta liitosta joka voisi sitten ennaltaehkäistä olemassaolollaan sitä Venäjän hyökkäystä

niin se ei ei vaan Valitettavasti tässä kohtaa nyt vaikuta Kirjoita joku tekee väärin niin sitten seuraa että muut tekee oikein ne arvioidaan normatiivista eettisesti jotain Tekoniemi pitää ottaa huomioon sekä toiminnan hyveellisyys ja toimijoiden toimien hyveellisyys toiminnan oikeellisuus ja se on oikein normien mukaan että toiminnan seurauksena ja mä seuraukset on semmonen asia mitään kun tässä ei välitetty ollenkaan ja tää on niinku keskustelu on jatkunut 3402 samaa keskustelua

Ja ja semmonen periaate mitään monesti liberaali internationalismi meillä viljelijältä oikeudenmukaisuus täytyy tapahtua että täytyy toimia oikein riippumatta seurauksista niin se oli kytkin Tamara kommentti soveltua nykyisenkin että että Fiat Justitia et pereat mundus tarkoittaa että tapahtuu kun oikeuspaikka koko maailma tuhoutuu sieltä

On se aika kova hinta jos mä jotain niinku semmonen voidaan konfliktiin nato-option takia sellaiseen tilanteeseen jos ne on riskinä ydinsota niin ei siinä Kyllä minusta kovin suurta järkeä että se mahdoton tehtävä on tarjota turvallisuuttaan tässä juuri kukaan tästä nyt eskaloi niin ollaan siinä tarkkoina että että tota kyllä se Venäjä itsenäine silloin kun asiasta kysyttiin viime viikolla että Venäjä olisi ollut mahdollisuus teoreettinen mahdollisuus todeta että hei että vetäydyimme pelastamme Euroopan sodalta ja me toimimme niin kun oikein

aika kaikki niinku analyyttisesti sano että tällaista mahdollisuutta ei ole niin jotenkin sitä haluaa haluaa myös nähdä vaihtoehtoja toimia toisin siinä siinä tilanteessa mutta sitten ehkä Meillä on syytä keskustella tästä myös siitä kehyksestä jossa Venäjä tällä hetkellä niinku toimii siellä Ukrainasta elikkä vaatimusten asioista eli käytännössä mukana Reissumiestä asettaja ja puheet siitä Poliittisen johdon vaihtamisesta ja ja siihen liittyvistä kaikista osista ja miten sitä perustellaan niin ehkä se on nyt se tietyllä tavalla kun on valittu tämä tie niin nyt mennään sitten niinkun loppuun asti ja ja ainakaan niin täällä on ihan ihan järjetöntä toimintaa

pitää ymmärtää että että Venäjä olisi voinut toimia toisin sen ois pitänyt toimia toisin niin siinä on monta vaihdetta Missä on suonut toiset toimijat Iceland eskalaatio prosessin se on eri osapuolia ja kaikilla on oma vastuunsa siinä ja siellä kun me käydään keskustelua Suomessa tai englanninkielistä tutkijayhteisö maailmasta me osallistua enemmän Lännen keskustelut niinku Venäjän keskusta Lohja että niinku miettiä sitä että mikä on meidän toimintamme on oikea toimintamalli tässä tilanteessa

Ei se mikä on jos meillä on kompaktin Mikä on sen toisen osapuolen oikea toiminta kun se on aina toisen syyttömistä ja ja se ei ole kovin hyvä tai

Mitä nyt on tapahtunut toki liittyy Venäjällä niinku Venäjän yhteiskunnallisen kehityksen ainakin niissä on alkoholia ongelmallisia piirteitä autoritarismi on lisääntynyt oli kaikkia valta korruptoi ja monta muuta asiaa mutta siitä huolimatta niin kun meidän ton taka-töölössä politiikassa näyttää kuitenkin ottaa annettuna se että tai tuoda tautia nyt ihan nettona kuten näissä tilanteissa se että että niinku toinen valtio ja se on Hallitus on leg Eskolin kopulaatio mielessä ja silloin vaikka ei pidetä sitä politiikasta mitä ne harjoittaa ja vaikka nähdä tänne tekemään

Ihan sieltä väärin Niin pitää sit yrittää ymmärtää asioita myös sen toisen toiminnan näkökulmasta ja jos ne ei sitä tehdä jotain tietää niinku ihan kuin neuvottelematon Mistä peruskysymystä

Onko järkeä että Naton laajeneminen Kuopio Onko se niin tärkeä merkitys kertaa Yritin sanoa että onhan siinä on täytyy ottaa huomioon niin se Kokonaisuus niin tää oma toiminta koulu on tosi paljon tässä viimeaikaiset keskustelut Sekin on tarjottavia vuosista keskustelussa on toistunut siitä että että niinku eurooppalaiset johtajat sanoo ja suomalaiset poliitikot sano että et meidän pitää tehdä yhteistyötä Venäjän kanssa mutta eikö Venäjä mökki ja tehdä yhteistyötä Lännen kanta siinähän on ollut myös sellaisia paikkoja jossa paljon pidemmälle menevä yhteistyö olisi ollut mahdollista ihan 2000 silloin kun potilas valtaa 2000 2001 niin käytiin keskusteluja myös siitä mahdollisuudesta että Venäjä liittyy Natoon

jollain tavalla jo aikoja sitten No ehkä juuri niin ottaa sen miten monipuolisesti ja monimutkaisesta asiasta on kyse että mä ehkä haluaisi tuoda vähän toisen näkökulman tähän Natoon toki 11 toimia tässä ja lihan Venäjä Nimenomaan sen nostin se näistä vaatimuksista on ehkä tietää Niin hyvin että ei tule saamaan naamaan niin kun myönteistä vastausta näihin vaatimuksiin se toinen on sitten 2000 toinen on

Olen ajatellut 2014 alkanut Ukrainan konflikti ja Venäjän niinku sotilaallinen operaatio krimillä joka on luonut prosessin jossa Ukraina ja Venäjä on lähtenyt niin kuin liikkumaan aivan eri suuntiin ja ja on on niinkun Ukrainassa vahvistunut ajatus päätös siitä että mä haluan kuulla Eurooppaan tiedämme Ukraina niin kuin vaikka tota ja Eurooppa prosenteista että se on ollut hyvin anekko bataatin välittää että miten se talous integraatio ne pitäis Minne suuntaan mennä

mutta tän tää niinku 8 vuoden aikana ja nyt viime vuonna Viime viikolla tuli uusia mielipidemittauksia jotka osoittaa selvästi sen Etukanava Iston erimieltä ja samaan aikaan Täs otan myös kun muuttanut Venäjän yhteiskuntaa ja varsinkin sitten Venäjän Venäjän tuota näitä korkeimman tason päätöksentekijöitä sillä on niinku laitettu isoja harppauksia kohti autoritaarinen

Eikä pelkästään niinku liittyen tähän tota niin vaan myös myös vaikka navalnyin ja hänen niinku hänen luomaansa uhkaan sitten tänne Poliittisen järjestelmän vakaudelle elikkä niinku iso kuva iso tausta taustat joka vaikuttaa sitten siihen että miksi nyt ja niin edelleen jota joka paikoituksen on ehkä sitten hirvittävän vaikea niinku näihin prosenttiluku ihan muihin tota saada Tarja järkevällä tavalla

Täällä on ihmetellyt miksi juuri nyt ja siihen Katri hyvin tuli analyysiä tosiaan on on arvioitu että että yhtenä vaikutuksen auton Ukrainan kehitys Mikä on tapahtunut sen 2014 jälkeen Merkelin lähtö ehkä vaikuttanut Corona kriisi heikentänyt Eurooppaa jollain tavalla

Mikä Heikki Patomäki Sun analyysiä siitä Miksi Venäjä hyökkäsi Ukrainaan juuri nyt

useampia prosessi kunnossa kun ne selittää tai ilmestymättä virtaa niiden päällekkäisyyttä Ne voisi vahvistaa toisia Toinen iso kehityskulku Venäjän Poliittisen talouden näkökulmasta on on siirtynyt fossiilisten polttoaineiden jälkeisen maailman talouteen ja Venäjän kuitenkin ollut edelleen hyvin riippuvainen 20 polttoaineiden myynnistä maailmanmarkkinoille ja niinku tää uhkaa käyttää kehityksen Venäjä kannalta huonoon suuntaan ihan vaikka on onnistunut teknologian kehittämisen tulee avaruuden teknologia sotilaallisen teknologiaan niin ne ei onnistunut monipuolistamaan taloutta ja sitten on olemassa se tilanne että ne 2014 15 on nyt siinä mieskin sopimukset ja venäläistä yksinkertaisesti ollut turhautuneita siihen että 8 vuotta on tätä jatkui ja vaivatta ja tuota

Mitään ei tapahdu että Ukraina ei oo pannut Toimii myöskin sopimuksia kieltäytynyt sit on jokseenkin systemaattisesti ja tiedän että se on kontista ja takana tulkinnoista

Mikä on se oikea tapa panna toimeen mutta siitä huolimatta Ja sitten tässä on tämä näkökohta Vaikuttaako haju asevoimia on vahvistettu Nilsiä länsimaisella teknologialla ja ihan viimeaikoina

Joo se on totta niin jos taas siihen ajatukseen että mukana saattaa yrittää ratkaista tämän tonttialueen Konttinen asevoimiin ja niinku ikään kuin ennaltaehkäisevästi laitetaan ottamaan myös se huomioon sit jos Kaiken takana on tää iso iso tarina ja kuvio piirtää Ukraina NATO jäsenyys Ketola halkoja 2008 kg munatoti kokoukseen

Eikä kun ilmoitti että tää tulee tapahtumaan jossain vaiheessa niin niin niitä on siellä takana että tunne siitä mikä Venäjällä niinku on sitten oma propagandan tuloksena tuotettu mutta mutta en epäile etteikö näin johtajat myös uskon siihen tarina että että toisen maailmansodan tyyppinen hyökkäyssota Venäjälle vaikka se ei niinku oli se todennäköisin vaihtoehto niin kuitenkin aitoristikki

Joona Mä haluisin vaan ottaa kantaa tähän tosiaan mieskin sopimuksesta on monta tulkin Miten Venäjä toteuttaa Niin on on mukana lepäilee edullinen jolloin on niinku selvää että eteläisen Royal hevosen niinkun hyväksymistä sinne osaksi omaa poliittista järjestelmää niin ei ei varmasti

mutta varmasti olis niin kun ollu jos tahtoa löytyisi niin venäjäkin löytää Löytää siitä joku toinen tietää että mä kyllä en mä että vaikka tilannetta että Ukraina oli oli aidosti pyrkinyt edellytettiin Ratkojat ja mä oon vaan pitää konfliktia varsinkin tilanteeseen että Venäjällä on puolet sen asevoimat inne rajalle

Pietinen ikinä tätä argumenttia kyllä kyllä tommonen multa Minkä näköinen oli tekemässä niin ei ollut tekemässä niin mukaan tie oli Sano että että se jotain Ukrainan asevoimien kapasiteettia lisätään niin venäläisten suunnittelijan näkökulmasta niin voidaan tulkita uhkana siitä että tommosia luen tilanne yritetään rakentaa sopimusta sillä tavalla että te se tota kieltäisi Venäjältä erittäin pitkälle menevä vaatimus

Radio Star puhutaan ja maailmantilanteessa haastateltavina valokuitu korkeakoulun am Katri pynnöniemi ja Helsingin yliopiston Maailmanpolitiikan professori Heikki Patomäki ja minä olen Linda Pelkonen

No nyt tilanne on kuitenkin se että en Aja on hyökännyt Ukrainaan Miten tämä ja käyt vaikuttaa suurvaltojen suhteisiin Heikki

tavalla jo tällä hetkellä mennään prosessi jossa Venäjä yritetään poissulkea melkein kaikista kansainvälisen yhteistyön muodoista että on käynnissä oleva hanketta Venäjä yrittää saada pois viikon turvallisuusneuvosto Osta

mahdollisti koko historia muistaa että miten 30-luvulla sitten niinku suurvalta toisen jälkeen niin heitettiin ulos kansainliitosta miten se ennakoi toista maailmansota Japani ensimmäisessä manchurian hyökkäyksen jälkeen 1/3 No hi

lähelläsi kun onko se vaan isompien kuvia koska suoraan ja valtioiden kanssa jos järjestelmässä paljon poliittista taloutta ja kehityskulkuja siellä ja sieltä sun pitkään ollut erilaisia tehneensä jatkaa vienyt maailman kohti sellaista suuntaan että et tämmöisiä kommentteja tulee

sieltä on saanut mutta nimenomaan sen Model tapahtuneen näin nopeesti ja ollut vähän yllätys että ajattelin että 2030-luvulla päästään tällaiseen tilanteeseen Mutta nää Kennelliitto nolointa selviä tähän suuntaan

ja ja tota se vika että tämä toinen maailmansota kohta taas on rakennettu nyt jo 20 vuotta ainakin ja Irakin sota oli yksi keskeinen käännepiste siinä prosessissa joka johti tämäntyyppiseen toimintaan ja Venäjän sit on kerta toisensa jälkeen eronnut siihen että mitä Kosovossa telkkarista nyt siellä on vaihdettu hallituksia Ei oo käytetty sotilaallista voimaa Tanila yk:n valtuutuksella osittain välillä ilman sitä valtuutusta henkisellä

ja ja tota kun yksi tuo ennakkotapauksia toinen käyttää sitä kaksi väärää ettei yhtään oikeata se ongelma on se että kun se prosessi etenee niitä silloin ne vastakkainasettelut Nails kärjestä ja tässähän ei ole kysymys pelkästään Venäjästä

vaan myös kiinnostaa Ja meillä on niinku tää iso kuva siinä että että Kiinan ja Yhdysvaltain Kilpailumaailma taloudessa Niin on johtanut myös sotilaallisen kilpailuja Taiwanin kysymys ja etelä-kiinan meri ja niin edelleen niin on mutta iso Akseli ja tässähän koko ajan on käydä keskustelua myös siitä miten Kiina suhtautui tähän Ukrainan sota ja konfliktin kotiin kävin hakee sieltä tukea niin edelleen

mutta nyt mielessä tänään kaikki paikat on täynnä tätä analogia toiseen maailmansotaan ammatikseni tänä iltana tai muistuttaa pikemminkin enemmän vettä kehitys polku joka johti ensimmäiseen maailmansotaan että siihen kuuluu näytteli niinku tietty juusto kuuluisuus se muuttuu nopeasti kun ne sitten vakiintuneet me tiedetään sitten tuonne vastakkais tuossa ja sitten niin alkaa kerätä eri valtiota ympärille ja siinä vielä pitää sotilasliittojen rakentamisen Python math online anime mukaanlukien

Niin ja tota niinku ennakkotapauksena sille että mitä tuleman saattaa pitää myös muissa osissa maailmaa on meillä on jotain sopimus ja niin edelleen niin on minusta aika huolestuttavaa 40 menossa ihan väärään suuntaan

Mä toivon että tää nyt käsillä oleva ydinsodan riski size toimijat ajattelemaan asioita ihan uudella tavalla niin tästä tosiaan valmiustilaan

No se on pitkässä asiantuntijoiden mukaan hieman epäselvää et mitä se sitten kaikkinensa tarkoittaa mutta kyllä on erittäin huolestuttavaa että niinku siitä Venäjän tv:tä ikään kuin puhutaan hyvin vakavana että tota se on se on niinku pöydällä eri tavalla kuin 2014 esimerkiksi joku rautaesirippu laskeutunut

ollaanks me jo tämmösestä kylmän sodan tilanteessa niin olisi kuitenkin ollut siitä että ydinsota Ei kukaan voi voittaa yhdessä tai voi käydä yhden asento ainoastaan pelotetta varten se mitään mitään nyt ensimmäistä kertaa tapahtunut ja Putin aloittanut tässä kyllä aikamoisia askeleen että ruvettu aktiivisesti uhkailemaan ydinaseiden käytöllä et sillon kun me ostetaan Hiace niinku zhirinovski puhu vähän tämän suuntaisia kylmän sodan aikana puhuminen

niin että tasavallan presidentti Sauli Niinistö totesi etten mä olen menossa kylmä samaan aikaan on johonkin vielä kylmempään ole kummempaa Niin mitä se on tosiaan Miten tää sodan syttyminen otettu muuttanut maailmaa Tuleeko Venäjästä jonkunlainen hylkiä valtio vai miten tässä käy

niin vaikee sanonut no tänään sitten nähdään niinku tarkemmin taloudellisia vaikutuksia Venäjälle ja varmasti tämän viikon aikana vielä lisää ja tosiaan 10 prosessi on on myös hyvin hyvin vakava merkittävää että

miten Suomen pitäisi toimia tilanteessa päivästä

sanon et on on tota Kolme tenoria Miten päästä mut kun mennään eteenpäin 112 Canaria on se että kaikki on niin auton korjaamiseen ja on hyvin mahdollista kun onnellinen loppu välivaihe isoja periaatteita

Minkä toinen on se että tää sota loppuu nopeasti kotiin sain kuulla sen haluaa mutta katotaan se rauhan aikaan alkaa näyttää epätodennäköiseltä päivä päivältä Mitä pidemmälle mennään siihen

mutta kolmas vaihtoehto on sodan eskalaatio mahdollisti hyvin selväksi täytyy nyt lopettaa

Ei Kiitos oikein paljon tästä mielenkiintoisesta keskustelusta Helsingin yliopiston Maailmanpolitiikan professori Heikki Patomäki ja maanpuolustuskorkeakoulun apulaisprofessori Katri pynnöniemi kiitos
Politiikkaradio

---- Toimittaja Linda Pelkosen kanssa olivat siis keskustelemassa maanpuolustuskorkeakoulun apulaisprofessori 2 pynnöniemi Helsingin yliopiston Maailmanpolitiikan professori Heikki Patomäki

Yle Radio 1 jatketaan musiikin parissa tunnin verran klassisen kattauksen musiikkia kuuntelemme seuraavaksi ja sitten luomiskertomuksessa tavataan Marko Hautala Joka on kirjoittanut ensimmäisen novellikokoelmassa jakku trikoo

se se myöskin kirjallisuus aihetta vieraaksi tulee Harry Salmenniemi joka palaa taas runouteen uutuus teoksellaan kuume Hän on ja keho lapsen haastateltavana

Helmikuun 28. päivä 2022. Radio Yle1. Suora lähetys klo 13:09. Politiikkaradio puheentunnistuksella sarjasta Epätäydellinen maailma.

Toimitus: Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.
Dilemma
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com -

Jokaiselle etusivulle


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999


N:o 2465 Maanantai 2022-02-21

"Tutkimuksen" irvikuva: MTV:n Nato-kysely Lue!
Reputus HS:n tammikuun Nato-gallupille Lue!

Helmikuun 21. päivä 2022.
Sauli Niinistö kertoo CNN:lle:

Putin käyttäytyy ennalta arvaamattomasti.

Venäjä hämmentää kaksi askelta eteenpäin, yksi taakse-taktiikalla.

Tilanne on nyt kylmempi kuin kylmän sodan aikaan.

Emme pelkää Venäjän hyökkäystä Suomeen.

Venäjä saattaa hämmentää tahallisesti.

Niinistö CNN:lle: "Putin on käyttäytynyt hyvin ennalta-arvaamattomasti" (iltalehti) Lue!

Presidentti Niinistö CNN:llä: Venäjä hämmentää "kaksi askelta eteenpäin, yksi taakse" -taktiikalla (yle) Lue!

Sauli Niinistö CNN:lle: Tilanne on nyt kylmempi kuin kylmän sodan aikaan – ”Me emme pelkää” (uusisuomi) Lue!

Presidentti Niinistö CNN:llä: Venäjä saattaa hämmentää tahallisesti (yle) Lue!


Artikkelit sunnuntai 20.1.2022.


"Suomi Natoon?
Niinistö toteaa Suomessa käytävän paljon keskustelua Nato-jäsenyydestä. Hän uskoo keskustelun jatkuvan, mutta sen sävy riippunee siitä, mitä Ukrainassa tapahtuu.

– Tällä hetkellä en näe syytä nopeille muutoksille. Asia täytyy miettiä perinpohjaisesti. Niinistö huomauttaa myös, että paljon riippuu Venäjän käytöksestä jatkossa. Jos Venäjä näkee Ukrainan tapahtumat suurena menestystarinana, tulee siitä vaarallisempi." (iltalehti).


"Suomi pohtii kantaansa Nato-jäsenyyteen, mutta ei pelkää Venäjän vyöryvän omien rajojensa yli, totesi tasavallan presidentti Sauli Niinistö amerikkalaiskanava CNN:n haastattelussa.

Niinistö esiintyi State of the Union -ohjelmassa, jossa hän muistutti siitä, että Suomella on takanaan pitkä rauhanaika ja EU:n jäsenmaana olemme tiukasti osa länttä.

– Toki täytyy ottaa huomioon maantiede, emmekä voi sijainnillemme mitään. Tilanne Suomen rajoilla ja Itämeren alueella on kuitenkin melko rauhallinen. Emme pelkää, että Venäjän panssarivaunut yhtäkkiä tulisivat Suomen rajan yli, Niinistö sanoi." (iltalehti).


"NIINISTÖLTÄ kysyttiin, pelätäänkö Suomessa Venäjän hyökkäystä.
– Meidän pitää muistaa, että Suomi on vakaa demokratia ja on ollut 100 vuotta. Olemme EU:n jäsen ja olemme vahvasti osa länttä.

– Emme pelkää lainkaan. Tilanne rajalla ja Itämerellä on rauhallinen. Niinistöltä kysyttiin myös Suomesta ja mahdollisesta Nato-jäsenyydestä. Niinistö myönsi, että jotkut olivat muuttaneet kantaansa Natoon liittymisestä Ukrainan tapahtumien takia. Hän kuitenkin sanoi, että mahdollista jäsenyyttä tulisi harkita tarkkaan.

– Se riippuu siitä, mitä todella tapahtuu Ukrainassa ja, miten Venäjä käyttäytyy sen jälkeen. Jos Venäjä kokee, että kyse on ollut menestystarinasta, se tekee Venäjästä vaarallisemman." (ilta-sanomat),


"Presidentti: Suomalaiset eivät ole peloissaan
Juontaja Bash muistutti Suomen pitkästä maarajasta Venäjän kanssa. Hän kysyi, saako Venäjän aggressio Ukrainassa Suomen pelkäämään, että Suomi voi olla seuraava, kun Suomikaan ei ole Naton jäsen.

Niinistö muistutti, että Suomi on yli satavuotias vakaa demokratia, EU:n jäsen ja osa länttä. Maantiede pitää tietää, Niinistö sanoi.

– Me emme ole lainkaan peloissamme, Niinistö kertoi CNN:lle.
– Itse asiassa tilanne Suomen rajalla ja koko Itämeren alueella on nyt hyvin rauhallinen. Me emme pelkää venäläisten tankkien yhtäkkiä ylittävän Suomen rajaa.

Niinistö Natosta: Ei syytä dramaattisiin muutoksiin
Niinistö vastasi myös kysymykseen, voiko nykyinen kriisi muuttaa Suomen suhtautumista Nato-jäsenyyteen. Presidentti totesi, että asiasta keskustellaan paljon ja keskustelu jatkuu, mahdollisesti vilkkaanakin riippuen Ukrainan tilanteen kehityksestä.

– Tällä hetkellä en näe syytä dramaattisiin, äkillisiin muutoksiin. Se pitää miettiä läpikotaisesti, Niinistö sanoi.
– Paljon riippuu, mitä Ukrainassa tapahtuu ja miten Venäjä käyttäytyy sen jälkeen. Jos Venäjä näkee sen suurena menestystarinana heille, se tekee heistä vaarallisempia, Niinistö sanoi." (yle).


"BASH tiedusteli myös, herättääkö Venäjän hyökkäävyys huolta sen rajanaapurissa. Niinistö muistutti, että Suomi on ollut vakaa ja demokraattinen maa jo yli sadan vuoden ajan. Lisäksi Suomi on Euroopan unionin jäsen ja osa länttä.

”Emme ole peloissamme. Itse asiassa tilanne niin Suomen rajalla kuin koko Itämeren alueella on tällä hetkellä varsin rauhallinen. Emme pelkää, että venäläiset panssarivaunut yhtäkkiä tulisivat Suomen rajan yli.”

Niinistön mukaan Suomi pohtii yhä liittymistään Natoon, eikä tällä hetkellä ole tarvetta äkillisiin muutoksiin." (helsingin sanomat).


"Niinistö vakuutti samassa yhteydessä, ettei usko Suomen olevan Venäjän seuraavan hyökkäyksen kohde.

“Me emme pelkää lainkaan. Itse asiassa tilanne Suomen rajoilla ja koko Itämerellä on nyt melko rauhallinen.”" (kauppalehti).


"Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi sunnuntaina uutiskanava CNN:n haastattelussa, että pelkoa Venäjän hyökkäyksestä Suomeen ei ole. Niinistön mukaan tilanne maailmassa on tällä hetkellä lähes kylmempi kuin Kylmän sodan aikaan.

Sauli Niinistö sanoi CNN:n haastattelussa sunnuntaina, että hän ei ole peloissaan Venäjän hyökkäämisestä Suomeen. Niinistö ei usko, että Venäjän sotakalustoa tuotaisiin yhtäkkiä Ukrainan lailla Suomen rajalle. Venäjä on talven aikana siirtänyt tuhansia uusia sotayksiköitä lähemmäs Ukrainan ja EU:n rajoja.

– Emme ole laisinkaan peloissamme. Oikeastaan tilanne Suomen ja Venäjän rajalla ja koko Itämeren alueella on tällä hetkellä melko rauhallinen." (mtvuutiset).


"Niinistö sanoi myös, ettei hän pelkää Venäjän hyökkäävän Suomeen.

”Me emme ole lainkaan peloissamme. Itse asiassa tilanne Suomen rajalla ja koko Itämeren alueella on aika rauhallinen. Me emme pelkää, että venäläiset tankit yhtäkkiä ylittäisivät Suomen rajan”, Niinistö sanoi." (aamulehti).

Toimitus: Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.
Dilemma
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com -

Jokaiselle etusivulle


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999


10 vuotta sitten torstaina 16.2.2012.

Risto Uimonen. Höpöhöpö kirja marraskuussa: ”Kirja kertoo Niinistön tiestä presidentiksi ja sen on määrä valmistua marraskuussa.”

Helmikuu 15, 2012
Ketä nyt marraskuussa kiinnostaa Niinistön tie presidentiksi. Luulisi nykyaikana saada jotain nopeamminkin valmiiksi. Kirja pitäisi julkaista ja kirjan pitäisi tulla kauppoihin virkaanastumispäivänä 1. maaliskuuta. Mitä ihmeen kalkkiksia täällä kustantajissa oikein on (WSOY) , kun tuollaista tekelettä tuhrataan puoli vuotta!

Marraskuussa voisi jo julkaista puolivuosikatsauksen presidentin toiminnasta ja kertoa onko Nato yhtään liikahtanut eteenpäin tai onko jo perheen lisäystä tulossa, siis jotain todella kiinnostavaa.

Viikkosanomat. Pertti Manninen, Keskiviikko 2012-02-15 klo 00:47
Lähde: Uusi Suomi: Kirjahanke yllätti Sauli Niinistön – ”Tuntuu oudolta”
http://www.nettisanomat.com/2012/02/16/etusivu.htm


N:o 2464 Sunnuntai 2022-02-20

"Tutkimuksen" irvikuva: MTV:n Nato-kysely Lue!
Reputus HS:n tammikuun Nato-gallupille Lue!

Helmikuun 20. päivä 2022. Pekingin olympialaisten loppu

Kuvassa naisten jääkiekkojoukkueen apulaiskapteeni (Petra Nieminen tai Michelle Karvinen) huutaa iloaan pronssiottelun päätössummerin soidessa joukkuetoverin ottaessa voiton hiukan tyynempänä vastaan.

Tämä riemukas hetki poimittu Keskisuomalaisessa 17.2.2022 julkaistusta koko joukkueen vaihtoaitiokuvasta. Pertti Manninen.

Toimitus: Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.
Dilemma
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com -

Jokaiselle etusivulle


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999


10 vuotta sitten torstaina 16.2.2012.
 
"Kaupungissa on sentään valot. Maalla tiet senkun kapenevat niin että vastaantulijan kohdatessa pitää välillä melkein pysäyttää vauhti. Pysy siinä sitten aikataulussa näillä kaupunkibusseilla."

Tiistai 2012-02-14. Keski-Suomi. Jyväskylä Yliopistonkatu ja Laukaa Kantolantie klo 17:25 ja 18:07. Mobikuvat: Pertti Manninen. Turvavyöt sentään olivat tässä bussissa.

http://www.nettisanomat.com/
2012/02/14/etusivu.htm

N:o 2463 Maanantai 2022-02-14

"Tutkimuksen" irvikuva: MTV:n Nato-kysely Lue!
Reputus HS:n tammikuun Nato-gallupille Lue!

Helmikuun 14. päivä 2022. Ystävänpäivä.

Niinistö kertoo, ettei hänen roolinsa ole pelkästään toimia

viestinviejänä idän ja lännen välillä. Hän pitää itseään

rajaseudun tulkkina, joka selittää molemmille puolille
toisten ajattelua.

Niinistö sanoo yhdysvaltalaislehden haastattelussa antavansa vinkkejä eri maiden johtajille, jotka kyselevät Putinista (yle) Lue!

New York Times on haastatellut presidentti Niinistöä: "Hän tuntee Putinin hyvin ja hän pelkää Ukrainan puolesta" (mtvuutiset) Lue!

Niinistö kertoo Putinista New York Timesin haastattelussa: ”Hänen päätöksensä ovat selkeästi muuttuneet” (is) Lue!

Niinistö kommentoi Putinin muutosta myös The New York Timesille (hs) Lue!

Niinistö sanoo New York Timesille Putinin muuttuneen: ”Hänen mielentilansa, päätöksentekonsa, päättäväisyytensä” (iltalehti) Lue!

Suomi kotiuttaa Kiovan-suurlähetystön henkilökuntaa – "Tilanne on vakava" (mtvuutiset) Lue!


Artikkelit sunnuntai 13.1.2022.
Lause Ylen jutusta, joka kokonaisuudessaan myös täällä.

Toimitus: Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.
Dilemma
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com -

Jokaiselle etusivulle


Viikkosanomat

Sivustot


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999


10 vuotta sitten 14.2.2012.

"M ROOM -
ajaton parturi"

Tiistai  2012-02-14 klo 17:13. Keski-Suomi. Jyväskylä. Vapaudenkatu, Mobikuva: Pertti Manninen.

http://www.nettisanomat.com/
2012/02/14/etusivu.htm

N:o 2462 Sunnuntai 2022-02-13

"Tutkimuksen" irvikuva: MTV:n Nato-kysely Lue!
Reputus HS:n tammikuun Nato-gallupille Lue!

Helmikuun 13. päivä 2022.Innostu & onnistu!
Forever Pihlajalinna

Täydellistä rentoutumista!
Kellumo
Kimpassa kuntoon!
Espoon ohjattu liikunta
Kursseilla kondikseen!
Espoon ohjattu liikunta

Länsiväylän 9.2.2022 ja 12.2.2022 ilmoituksista valinnut Pertti Manninen
Kuvat

Toimitus: Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.
Dilemma
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com -

Jokaiselle etusivulle
10 vuotta sitten 13.2.2012. Oddasat.
Sauli Niinistö, Suoma odda presideanta.


Oddasat. Suomen uudeksi presidentiksi on valittu kokoomuksen Sauli Niinistö. Hän on Suomen 12. presidentti. "Haluan kiittää kaikkia tukijoitani sekä myös toisin äänestäneitä." Yle saamelaisten kansallispäivänä. Pertti Manninen. Kuvasarja. 10 vuotta sitten 13.2.2012. Oddasat. Sauli Niinistö, Suoma odda presideanta.

http://www.nettisanomat.com/
2012/02/13/etusivu.htm

N:o 2461 Lauantai 2022-02-12

"Tutkimuksen" irvikuva: MTV:n Nato-kysely Lue!
Reputus HS:n tammikuun Nato-gallupille Lue!

Helmikuun 12. päivä 2022.


Hurraa, pääsee taas hikoilemaan! Joo.Arena
Tätä on odotettu!
Stepup School
Liike on lääkettä!
Esport
Länsiväylän 9.2.2022 ilmoituksista valinnut Pertti Manninen
Kuvat

Toimitus: Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.
Dilemma
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com -

Jokaiselle etusivulle


Viikkosanomat

Sivustot


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 -


Toimitus -10 vuotta sitten 12.2.2012

"Katsohan tuota hauvaa mi ikkunasta kurkistavi". Sunnuntai 2012-02-12 klo 20.20. Keski-Suomi. Jyväskylä. Vapaudenkatu, Mobikuva; Pertti Manninen. Kuva

http://www.nettisanomat.com/
2012/02/12/etusivu.htm


2022 helmikuussa

 

Helmikuun 5. päivänä 2022.
J.L. Runeberg 218 vuotta. Kuva


http://www.nettisanomat.com/
2022/02/05/etusivu.html

Helmikuun 6. päivä 2022.

Saamelaisten kansallispäivä.
"Miksi olette niin hienoina tänään? - Nyt on saamelaisten syntymäpäivä." Arkisto 2012. Lue!

http://www.nettisanomat.com/
2022/02/06/etusivu.html

Helmikuun 12. päivä 2022.
Hurraa, pääsee taas hikoilemaan! Joo.Arena
Tätä on odotettu! Stepup School
Liike on lääkettä! Esport
Kuvat


http://www.nettisanomat.com/
2022/02/12/etusivu.html


Helmikuun 13. päivä 2022.
Innostu & onnistu!
Forever Pihlajalinna Täydellistä rentoutumista! Kellumo Kimpassa kuntoon! Espoon ohjattu liikunta
Kuvat

http://www.nettisanomat.com/
2022/02/13/etusivu.html

Helmikuun 14. päivä 2022. Ystävänpäivä. Niinistö sanoo antavansa vinkkejä maiden johtajille, jotka kyselevät Putinista Lue!
 

Helmikuun 20. päivä 2022.

Pekingin olympialaisten loppu
Kuvassa naisten jääkiekkojoukkueen apulaiskapteeni (Petra Nieminen tai Michelle Karvinen) huutaa iloaan pronssiottelun päätössummerin soidessa Lue!

 

Helmikuun 21. päivä 2022.
Sauli Niinistö kertoo CNN:lle: Putin käyttäytyy ennalta-arvaamattomasti. Tilanne on nyt kylmempi kuin ...

... kylmän sodan aikaan.
Emme pelkää Venäjän hyökkäystä Suomeen. Lue!

 

Helmikuun 24. päivä 2022.
Yle Radio1 aamulla klo 5:58 puheen-
tunnistuksella. Kello on kohta 6 uutiset ja sitten jatketaan aamu soitetaan ensin aikamerkki.

Tässä Yle Uutiset kello kuusi uutiset toimittaja Pietu Heiskanen Hyvää huomenta Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoittaa Venäjän aloittaneen sotilasoperaation Ukrainasta Lue!

 

Helmikuun 27. päivä 2022.

Kuva: Puolustusvoimat.

Pääkirjoitus
Suomi lähettää tykkejä sotaan
... Historia tulee kertomaan oliko Suomen hallituksen osumatarkkuus tässä asiassa paikallaan. Lue!

 

Arkisto. 22 vuotta sitten. Tsetsenia: Äidit hakevat varusmiespoikiaan pois sodasta. Lue!

 

Helmikuun 28. päivä 2022. Kalevalan päivä

on
suomalaisen kulttuurin päivä.

Kuvat

 

2022 tammikuussa

 

Lauantai 15.1.2022

Ulkoministeri Sergei Lavrov: Venäjä kunnioittaa täysin Suomen ja
Ruotsin suvereniteettiä. Kuvasarja

http://www.nettisanomat.com/
2022/01/15/etusivu.html

2022. Tammikuu. Maanantai 17.1.
Aluevaalitunnelmia. Lue!

http://www.nettisanomat.com/
2022/01/17/etusivu.html

2022. Tammikuu. Torstai 20.1.

Faktan tarkistus: Reputus HS:n Nato-gallupille 18.1.2022.
"HS-gallup: Nato-jäsenyyden kannatus kasvoi." Lue!

http://www.nettisanomat.com/
2022/01/20/etusivu.html

2022. Tammikuu. Lauantai 22.1. Aluevaalitunnelmia 2. Lue!

http://www.nettisanomat.com/
2022/01/22/etusivu.html

2022. Tammikuu. Sunnuntai 23.1.

Aluevaalit.
Miten tälle käy? Pikkukunnan juuri valmistumassa oleva terveyskeskus odottaa kohtaloaan.
Tulosennuste ja tulos! Lue!

http://www.nettisanomat.com/
2022/01/23/etusivu.html

2022. Tammikuu. Sunnuntai 23.1. Sotehistoriaa.
2019 - 2021 , 25.6.2021. Lue!

http://www.nettisanomat.com/
2022/01/23/etusivu.html#
sunnuntai20220123
sotehistoria

2022. Tammikuu. Maanantai 24.1.
52,5

Krapula-aamuna. Aluevaalit. Tulos. Lue!

http://www.nettisanomat.com/
2022/01/24/etusivu.html

2022. Tammikuu. Tiistai 25.1. Uimahalli kumisee tyhjyyttään.
Kauden aloitus siirtyy ... Lue!

http://www.nettisanomat.com/
2022/01/25/etusivu.html

Tammikuun 27. päivänä 2022.

"Se tapahtui uudestaan ja uudestaan."
Tuukka Tervonen. Lue!

http://www.nettisanomat.com/
2022/01/27/etusivu.html

2022. Tammikuu. Perjantai 28.1.
"Tutkimuksen" irvikuva: Nato-kyselyn 30 onkin 20! Lue!

http://www.nettisanomat.com/
2022/01/28/etusivu.html

2022. Tammikuu. Maanantai 31.1.

Valoa pimeyteen.
Uimahalli avautuu huomenna 1.2 normaalien aukioloaikojen mukaisesti!
Lue!

http://www.nettisanomat.com/
2022/01/31/etusivu.html

5.2.2022

   

"Tutkimuksen" irvikuva: MTV:n
Nato-kyselyn 30 onkin 20! Lue!

Faktan tarkistus: Reputus HS:n tammikuun Nato-gallupille Lue!

 

2022 tammikuussa

 

1.1.2022.

"Jos tulee käsi kipeeksi, voit ottaa kipulääkettä. Oireet menee yleensä nopeesti ohi."
Kuvasarja

http://www.nettisanomat.com/
2022/01/01/etusivu.html

4.1.2022.
Presidentti puheissaan Natosta.

Lue!

4.1.2022.
Pääministeri puheissaan Natosta.

Lue!

http://www.nettisanomat.com/
2022/01/04/etusivu.html

5.1.2022. Presidentin ja pääministerin puheiden huomio.

Lue!

http://www.nettisanomat.com/
2022/01/05/etusivu.html

9.1.2022

Presidentti Niinistö keskusteli Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergin kanssa. Lue!

http://www.nettisanomat.com/
2022/01/09/etusivu.html

10.1.2022. Kysymys puolustusministeri Antti Kaikkoselle. Pitäisikö Suomen hakea Nato-jäsenyyttä? Vastaus.

http://www.nettisanomat.com/
2022/01/10/etusivu.html

14.1.2022. Nato.

Puheenjohtajat Andersson, Marin, Orpo, Purra, Saarikko ja Suomela Iltalehden tentissä. Lue!

http://www.nettisanomat.com/
2022/01/14/etusivu.html

15.1.2022

   

Helmikuun 14. päivä 2022. Ystävänpäivä.

"Niinistö kertoo, ettei hänen roolinsa ole pelkästään toimia
viestinviejänä idän ja lännen välillä. Hän pitää itseään
rajaseudun tulkkina, joka selittää molemmille puolille
toisten ajattelua."


Yle
Uutiset
Aiheet ja palvelut

Sauli Niinistö Niinistö sanoo yhdysvaltalaislehden haastattelussa antavansa vinkkejä eri maiden johtajille, jotka kyselevät Putinista

The New York Timesin mukaan Sauli Niinistö on opastanut muun muassa Ranskan presidenttiä. Niinistö katsoo, että hän toimii eräänlaisena tulkkina idän ja lännen välillä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö pitää lehdistötilaisuutta presidentin linnassa. Niinistö kertoo haastattelussa huomanneensa muutoksen Putinissa. Kuva: Benjamin Suomela / Yle

JAAKKO MANNERMAA
13.2. 16:36

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on saanut lukuisia kyselyjä eri maiden johtajilta siitä, miten Venäjän ja sen presidentin Vladimir Putinin kanssa kannattaisi toimia, uutisoi The New York Times (siirryt toiseen palveluun).

Lehden mukaan Niinistö on vastannut muun muassa Ranskan presidentin Emmanuel Macronin tiedusteluihin. Niinistö sanoo lehdessä, että hän yrittää auttaa.

– He tietävät, että tunnen Putinin. Toisaalta Putin joskus sanoo, että "mikset kerro läntisille ystävillesi sitä ja sitä ja sitä", Niinistö toteaa The New York Timesin haastattelussa.

Niinistö kertoo, ettei hänen roolinsa ole pelkästään toimia viestinviejänä idän ja lännen välillä. Lehden mukaan hän pitää itseään rajaseudun tulkkina, joka selittää molemmille puolille toisten ajattelua.

Saksan entisen liittokanslerin Angela Merkelin lähtö politiikasta on tehnyt Niinistöstä tärkeän Euroopan ja Venäjän suhteen kannalta, kirjoittaa The New York Times. Kansainvälinen lehdistö onkin viime päivinä ollut erityisen kiinnostunut Niinistöstä.

Eilen tasavallan presidentti kuvasi ruotsalaisessa Dagens Nyheterissä (siirryt toiseen palveluun) suhdettaan Putiniin erittäin mutkattomaksi. Toissa päivänä saksalainen Der Spiegel arvioi jutussaan(siirryt toiseen palveluun), että Niinistö on Putinin parhaiten tunteva valtionpäämies.

Niinistö huomasi Putinin muuttuneen

Niinistön odotukset rauhan löytymisestä konfliktin kärjistyessä Ukrainassa näyttävät olevan tällä hetkellä matalat. Niinistö kertoo The New York Timesille, että hän huomasi muutoksen Putinissa puhuessaan tämän kanssa pitkään puhelimessa viime kuussa.

– Hänen mielentilansa, päätöksentekonsa, päättäväisyytensä – se on selvästi erilaista.

Lehden mukaan Niinistö uskoi Putinin tuntevan, että tämän oli tartuttava hetkeen. Paluuta aiempaan tilanteeseen on vaikea kuvitella, Niinistö arvioi.

Lehti nostaa esiin myös Suomen mahdollisen Nato-jäsenyyden. Niinistö muistelee lehdessä Putinin sanoneen joskus, että ystävällisestä naapurista tulisi "vihollisen sotilas", jos se liittyisi Natoon.

Niinistö kuitenkin pitää tiukasti kiinni Suomen oikeudesta päättää jäsenyyden hakemisesta.

– Olen sanonut sen myös Putinille, hyvin selkeästi.

Lue myös:
Niinistö ruotsalaislehdelle: Olen huolissani mahdollisesta sodan syttymisestä Euroopassa
https://yle.fi/uutiset/3-12315110

Saksalaislehden mukaan presidentti Niinistö on Putinia parhaiten tunteva valtiopäämies – Niinistö: Yksi asia on muuttunut Putinissa
https://yle.fi/uutiset/3-12314461

Sauli Niinistö
Vladimir Putin
Politiikka

https://yle.fi/uutiset/3-12315707

Toimitus: Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.
Dilemma
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com -

Jokaiselle etusivulle

Helmikuun 6. päivä 2022. Saamelaisten kansallispäivä."Miksi olette niin hienoina tänään? - Nyt on saamelaisten syntymäpäivä." Sarja4
Arkisto 2012. Kuvasarjoja Ylen Oddasat-uutislähetyksestä 7.2. 2012 00:41. Kuvat Pertti Manninen. Sarja1 - Sarja2 - Sarja3 - Sarja4 - Sarja5 - Sarja6 - Sarja 7

Arkisto 2012. Yle saamelaisten kansallispäivänä: Apinatkin maininnanarvoisia, saamelaiset ei. Lue!
Arkisto 2017. Presidentti Sauli Niinistö pesee kätensä saamelaisten oikeuskysymyksessä. Kuvasarja - Kommentti
Arkisto 2017. Helsingin Sanomat. Mielipide. Juha Tapiola. Saamelaiset: Sulauttamispolitiikka jatkuu käytännössä edelleen. Saamelaisten oikeudet eivät toteudu Suomessa. Lue!
Arkisto 2021. MTV3:n Seitsemän uutisista puheentunnistusohjelmalla sarjasta Epätäydellinen maailma: "... ajatuksia isästä ..." Lue!
2022: Ylen Radio 1:stä Sovinto- ja totuuskomiteasta puheentunnistusohjelmalla: sarjasta epätäydellinen maailma: "... Sinä Irja Jefremoff ensimmäisenä tässä puheenjohtaja vuorossa ..." Lue!

Toimitus: Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.
Dilemma
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com -

Jokaiselle etusivulle

Helmikuun 6. päivä 2022. Saamelaisten kansallispäivä.
Arkisto 2017.
 

Helsingin Sanomat lauantaina 11.2.2017. Mielipide. Juha Tapiola.

Saamelaiset: Sulauttamispolitiikka jatkuu käytännössä edelleen.
Saamelaisten oikeudet eivät toteudu Suomessa. Lue!

 

2017. Presidentiltä riitti ymmärrystä, mutta erotuomariksi hän ei ryhdy.
Yle TV1 Uutiset maanantaina 06.02.2017 klo 20:35. KUVASARJA


10 vuotta sitten 5.2.2012
Lue!

10 vuotta sitten 6.2.2012

Lue!

43

31

28
Lue!
2022. Tammikuu. Maanantai 31.1.
Valoa pimeyteen.

Kuva: Vastavaloon Veräjätieltä peltojen yli kauempana hiukan pilkottavaan Loo-järvelle Kirkkonummella tiistaina 25.1.2022 10:59. Pertti Manninen.

Uimahalli avautuu huomenna!Uimahalli avautuu huomenna 1.2 normaalien aukioloaikojen mukaisesti!

Viesti lähetetty maanantaina 31.1.2022 17:42. Vastaanotti Pertti Manninen.

Toimitus: Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.
Dilemma
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com -


Jokaiselle etusivulle


Viikkosanomat

Sivustot


2022. Tammikuu. Tiistai 25.1.

Uimahalli kumisee tyhjyyttään. Kauden aloitus siirtyy ... Kauden aloitus siirtyy ...
Uimahalli. Kirkkonummi. Gesterbyntie. Tiistai 25.1.2022 12:42. Pertti Manninen. Lue!


2022. Tammikuu. Perjantai 28.1.

"Tutkimuksen" irvikuva:
Nato-kyselyn 30 onkin 20!

"Nyt 30 prosenttia suomalaisista kannattaa
Suomen hakemista sotilasliitto Natoon." MTV Uutiset julkaisi "tutkimuksen" keskiviikkona 26.1.2022. Tässä teksti-tv:n sivu 17:20.08. Kuva: Pertti Manninen.

"Tutkimuksen" irvikuva: Nato-kyselyn 30 onkin 20! Lue!

Toimitus: Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.
Dilemma
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com -


Tämä kannatusprosentti 30 sitten rupeaa elämään omaa elämäänsä. Kaikissa hakutuloksissa se kerrotaan totena, eikä edes kolmen prosenttiyksikön virhemarginaalistakaan kerrota sitten mitään. Tässä esimerkki Suomi24-keskustelupalstalta aloitus:

 


"MTV Uutisten kysely : Nato-jäsenyyden kannatus on noussut 30 prosenttiin, Vastustus laskenut selvästi."
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17291543/mtv-uutisten-kysely-nato-jasenyyden-kannatus-on-noussut-30-prosenttiin-vastustus-laskenut-selvasti

Lue myös vastaava virhe HS:n kyselyssä:
Faktan tarkistus: Reputus HS:n tammikuun Nato-gallupille Lue!

 

Tammikuun 27. päivänä 2022.
"Se tapahtui uudestaan ja uudestaan."
Tuukka Tervonen.
Lue!


27.1 vietetään vainojen uhrien muistopäivää
eli YK::n määrittelemänä holokaustissa menehtyneiden muistopäivää.

2021/01/27/etusivu.html


2022.Tammikuu. Torstai 20.1.
Faktan tarkistus: Reputus HS:n Nato-gallupille 18.1.2022.

"HS-gallup: Nato-jäsenyyden kannatus kasvoi."

Lue!


Linkit:
Nato-jäsenyyden vastustus putosi ennätyksellisen alas
HS.fi Jarmo Huhtanen HS 17.1. 19:08
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008515424.html

Sulkiko Marin kommenteillaan Nato-oven? Asiantuntijat arvioivat pää­ministerin viestiä
HS.fi Vesa Sirén HS, Essi Sutinen HS 20.1. 18:51 | Päivitetty 20.1. 19:56
https://www.hs.fi/paivanlehti/21012022/art-2000008553783.html

Kommentti: Marin pelasi kielteisen Nato-korttinsa suoraan Putinin lapaan – pääministeri olisi saanut pitää Nato-linjansa omana tietonaan
IS.fi Timo Haapala 20.1. 8:38
https://www.is.fi/politiikka/art-2000008552697.html


Arkistokirjoitus
Nettisanomat tiistai 2006-11-21 Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi.
HBL Hufvudstadsbladet. Debatt. Nato. Aktualisera en kärnvapenfri zon igen. Stig Gustafsson. Curt Riberdahl. Tisdag 21 november 2006. (Käännös: Pertti Manninen).

"Eräs kysymys, joka ei vielä ole vaikuttanut suomalaiseen keskusteluun, on se, että Nato on sotilasliitto, joka rakentuu soveltuvin osin Euroopassa oleviin ydinaseisiin. On pidätetty oikeus käyttää ydinaseita ensin, vaikka ei olisikaan jouduttu sellaisten aseiden käytön kohteeksi. Tämä oikeus on nimeltään "first use". Tämä oikeus kohdistuu myös sellaisiin maihin, joilla itsellään ei ole ydinaseita."
http://www.nettisanomat.com/
2006/11/21/etusivu.html#ydinaseeton

Lue kokonaan myös täällä!


4.1.2022. Presidentti ja pääministeri puheissaan Natosta. Lue!
5.1.2022. Presidentin ja pääministerin puheiden huomio. Lue!
9.1.2022. Presidentti Niinistö keskusteli Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergin kanssa. Lue! 10.1.2022. Kysymys puolustusministeri Antti Kaikkoselle. Pitäisikö Suomen hakea Nato-jäsenyyttä? Lue! 14.1.2022. Nato. Puheenjohtajat Andersson, Marin, Orpo, Purra, Saarikko ja Suomela Iltalehden tentissä. Lue!
15.1.2022. Ulkoministeri Lavrov: Venäjä kunnioittaa täysin Suomen ja Ruotsin suvereniteettiä. Lue!
20.1.2022. Faktan tarkistus: Reputus HS:n Nato-gallupille. Lue!

Toimitus: Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.
Dilemma
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com -


Jokaiselle etusivulle


Viikkosanomat

Sivustot


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 -


Toimitus -

Kaikki etusivut -

22,21 ... vuotta sitten


Ensimmäinen lehti 22 vuotta sitten. Kuvat!


20 vuotta sitten


Taustakuva: Supernova. Kuvitelma mahtipontisesta sotilasparaatista. Arkisto: 10.5.2005. Kuva myös täällä!
http://www.nettisanomat.com/
2005/05/10/
kuvasupernova.htm

2022.Tammikuu. Maanantai 24.1.

Krapula-aamuna. Aluevaalit. Tulos.

52,5
10,3
9,2
9,1
5,3
3,8
3,5
2,3
2,0
0,9
0,6
0,5


100,0

Ei äänestäneet, Kokoomus,
SDP,
Keskusta, Perussuomalaiset, Vasemmistoliitto. Vihreät,
RKP, Kistillisdemokraatit, Liike Nyt,
Valta kuuluu kansalle,
Muut2004
"Ote vanhustenhuollon arkipäivästä
kirvonnut."
Helsingin Sanomat maanantaina 27. joulukuuta 2004. Vieraskynä. Elli Aaltonen. Anja Lehtonen.
http://www.
nettisanomat.com/ 2006/01/01/etusivu.htm
#otekuva

Kirjoitus myös täällä

01.01.2006 tammikuun sunnuntaina klo 08.59. Kuva. "Herää Suomi!". Pertti Manninen.

Toimitus: Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.
Dilemma
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com -


Jokaiselle etusivulle


Viikkosanomat

Sivustot


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 -


Toimitus -

Kaikki etusivut -

22,21 ... vuotta sitten


Ensimmäinen lehti 22 vuotta sitten. Kuvat!


20 vuotta sitten


Sotehistoriaa.
2019 - 2021
Perjantai 25.6.2021

Sote

2019. Helmikuu.

Karmeaa kohtelua Iltalehdessä.
Kirkkonummi. Torin Sale. Torstai 07.02.2019 klo 11:15. Pertti Manninen. Isonna! 2005. Vanhustenhoitoa Helsingissä LUE!

Lue!

 

2021. Perjantai 25.6. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) jää historiaan ministerinä, jonka vetovuorolla sote meni läpi.

Keskisuomalainen. Näkökulma. Erno Laisi. Torstaina 24.6.2021. "Kiuru teki sen, mihin muut eivät pystyneet."

Lue!


Koonnut Pertti Manninen perjantaina 25.06.2021.
2021/06/25/etusivu.html

Arkistokirjoitus vuodelta 2006.
http://www.nettisanomat.com/
2006/01/01/etusivu.htm#otekuva

 

Nettisanomat sunnuntaina 1.1.2006

Helsingin Sanomat maanantaina 27. joulukuuta 2004. Vieraskynä.

“Ote vanhustenhuollon arkipäivästä kirvonnut.

Kotihoitoa tulisi kehittää vastaamaan yksilöllistä avuntarvetta, kirjoittavat Elli Ahonen ja Anja Lehtonen.

Vanhuspolitiikkaa ja vanhusten palveluja koskevia strategioita on viime vuosina tehty sekä valtakunnallisella että paikallisella tasolla ja on syytäkin tehdä. Ohjelmissa painotetaan kaikkien hallintokuntien vastuuta ja korostetaan kotihoidon ja palvelujen laatua. Mutta onko vaarana, että riittävän korkealta katsottuna kaikki kissat näyttävät harmailta”?

Vastaako vanhustenhuolto enää arkipäivän tarpeisiin?

Vanhusten palvelujen tilaa kuvaava palaute ja tilastot eivät ole mairittelevia. Sosiaali- ja terveyspalveluja saavat kotihoidon asiakkaat ovat vähentyneet kaiken aikaa. Vielä vuonna 1990 kodinhoitoapua sai 32 prosenttia yli 75-vuotiaista, nyt 19 prosenttia Säännöllisesti kotihoitoa saa enää 12 prosenttia ikäluokasta.

Itä-Suomen lääninhallituksen tekemien selvitysten mukaan päivittäistä apua tarvitsee kuitenkin jopa 30 prosenttia yli 75-vuotiaista ja 50 prosenttia yli 85-vuotiaista. Nyt apua saavat pääasiassa henkilöt, jota ovat huonokuntoisia ja tarvitsevat apua runsaasti. Päivittäisen kotiavun saanti edellyttää usein myös, että vanhus muuttaa asumaan taajamaan.

Vanhusten kotihoidosta puuttuu intensiivisesti toteutettu kuntouttava työote, joka auttaisi vanhusta suoriutumaan kotona ja hidastaisi hänen kuntonsa heikkenemistä.

Kotihoitoa tulisi kehittää vastaamaan asiakkaan yksilöllistä avuntarvetta niin, että hänen turvallisuuden tunteensa vahvistuisi. Palvelu paranisi, jos työntekijät olisivat pysyviä, jos heillä olisi yhteneväinen käsitys työstä ja sen tavoitteista ja jos sovittuja käyntiaikoja noudatettaisiin.

Kotihoidossa työ rajataan kuitenkin niin tiukasti, että asukas voi jäädä viikoiksi suihkuttamatta, kun viesti työntekijältä toiselle ei siirry. Työn sisällöksi ehkä hyväksytään vain pieni osa asiakkaan tarpeista ja hänen toivomansa palvelukokonaisuus on vain tekstinä hyväksytyssä hoito- ja palvelusuunnitelmassa.

Kiireisen kotihoidon työntekijän tehtävä on antaa asiakkaalle perushoito, mutta ei enää siivota, huolehtia hänen puhtaudestaan, monipuolisesta ravinnostaan, ulkoilustaan tai seuran tarpeestaan.

Niitä varten ovat yksityiset siivousfirmat, pyykkipalvelut, ateriapalvelut ja ystäväpalvelu, joiden yhteysnumeroita asiakkaalle annetaan. Markkinahintaisten palvelujen käyttö jää kuitenkin usean vanhuksen osalta vähäiseksi, koska pienin eläke ei niihin riitä tai vanhus ei enää kykene ottamaan yhteyttä palvelujen tarjoajiin.

Kunnissa tulisikin räätälöidä asiakkaalle hänen maksukykyynsä suhteutettu palvelukokonaisuus ja varmistaa yhteys eri palvelujen tuottajiin.

Vähintäänkin sosiaalihuollon kodinhoitoavun ja terveydenhuollon kotisairaanhoidon tulisi olla yhteydessä toisiinsa. vielä parempi on, jos koordinoinnin piiriin tulisivat myös yksityinen sektori ja järjestöt.

Yhteistyön torpedoivat viime kädessä tietojärjestelmien suojat. Tietojärjestelmiin pitäisi voida siirtää kaikki kotihoidon asiakkaan tiedot, olipa kyseessä terveydenhuolto tai sosiaalihuolto. Näin jokainen auttaja huomioisi asiakkaan kokonaisvaltaisen hoidon tarpeet, eivätkä tietojen käsittelyn ehdot säätelisi toimintaa.

Onko ylipäänsä järkevää ylläpitää kaksinapaista kotihoitojärjestelmää, jossa asiakkaan luona käy useita erilaisen työorientaation omaavia työntekijöitä? Toisen asteen hoitajakoulutuksen saanut opiskelija olettaa työnsä perustuvan kokonaisvaltaiseen asiakkaan auttamiseen, mutta valmistuttuaan hän kohtaa viipaloidun työsaran ja viipaloidut asiakkaan tarpeet.

Kotihoidon sisällöllinen ja menetelmällinen uudistaminen lisäisi myös työntekijän tyytyväisyyttä työhönsä ja lähentäisi häntä asiakkaaseen.

Laitoshoidossa vanhusten yöaikaisesta turvallisuudesta saattaa vastata vain yksi työntekijä jopa yli 50-paikkasissa laitoksissa. Mikä on laitoshoidon laatutaso, jos yö aloitetaan alkuillasta lääkkeiden avulla ja wc:ssä käynnit ovat vuodepotilaalle harvinaisia?

Vanhustenhuollollemme laadittiin muutamia vuosia sitten laatusuositukset, joissa hyvän hoidon kriteereiksi määritellään palveluista tiedottaminen, osallistuva suunnittelu, vanhuksen tarpeet ja henkilöstömäärät. Tulisiko laatia myös arkipäivän laatua kuvaavat tekijät, joita jokaisen työntekijän on helppo mitata ja joiden pohjalta henkilöstötarvetta voitaisiin perustella?

Vanhustenhuollon asiakkaalla tulee olla oikeus käydä wc:ssä minä vuorokauden aikana tahansa. Hänellä on oikeus saada lämmintä ruokaa ja syödä omaan tahtiinsa, hengittää raitista ilmaa, pysyä puhtaana ja osallistua toimintaterapiaan sekä pitää yhteyttä laitosta edeltävään elämäänsä. Asiakas ei itse kykene seuraamaan tai jatkuvasti vaatimaan, että tällaiset perusasiat toteutuvat.

Järjestämällä laadukkaan vanhustenhuollon maksamme kunniavelkaamme ihmisille, jotka ovat luoneet nykyisen suomalaisen hyvinvoinnin edellytykset.

Erityisen ajankohtaista on kehittää kotipalveluja. Se onnistuu ainoastaan lisäämällä kotipalvelujen työvoimaa ja apuvälineitä ja uudistamalla työkäytäntöjä.

Se taas edellyttää poliittista tahtoa siellä, missä valtakunnallisia ja kunnallisia päätöksiä tehdään ja innovatiivisuutta siellä, missä vanhustenhuoltoa toteutetaan.

Elli Aaltonen. Anja Lehtonen.
Kirjoittajista Aaltonen on yhteiskuntatieteiden tohtori ja sosiaalineuvos. Lehtonen on yhteiskuntatieteiden maisteri ja lääninsosiaalitarkastaja.”

Ote vanhustenhuollon arkipäivästä kirvonnut. Vieraskynä. Helsingin Sanomat maanantaina 27. joulukuuta 2004.01.01.2006 tammikuun sunnuntaina klo 08.59. Kuva.
"Herää Suomi!.
Pertti Manninen. Sarjasta "He rakensivat tämän maan".

Arkistokirjoitus vuodelta 2006.
Ote vanhustenhuollon arkipäivästä kirvonnut.
http://www.nettisanomat.com/
2006/01/01/etusivu.htm#otekuva


 

Lue myös!
Vanhustenhoitoa Helsingissä vuonna 2005. Kertomus.

http://www.nettisanomat.com/
2006/01/01/etusivu.htm#vanhustenhoitoa

Ote: Tasavallan presidentin uudenvuoden puhe 1.1.2006
http://www.nettisanomat.com/
2006/01/01/etusivu.htm#tasavallan

 

2022.Tammikuu. Lauantai 22.1.
Aluevaalitunnelmia 2.


Kuvasarja

2022.Tammikuu. Lauantai 15.1.
Ulkoministeri Lavrov: Venäjä kunnioittaa täysin Suomen ja
Ruotsin suvereniteettiä.
Lue!

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ulkoministeri-lavrov-ylelle-venaja-kunnioittaa-suomen-ja-ruotsin-oikeutta-paattaa-nato-jasenyydesta/8332608

MTV Seitsemän uutiset perjantaina 14.1.2022.


Taustakuva: Supernova. Kuvitelma mahtipontisesta sotilasparaatista. Arkisto: 10.5.2005. Kuva myös täällä!
http://www.nettisanomat.com/
2005/05/10
/kuvasupernova.htm

Tammikuu 14.1.2022.
Nato. Puheenjohtajat Andersson, Marin, Orpo, Purra, Saarikko ja Suomela

Iltalehden tentissä torstaina 13.1.2022.
Kuva: Iltalehti.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/688c8ced-6d06-41e9-844d-8c9f4f700edf


Iltalehden tekstiseuranta: Lue!

 

Tammikuu 10.1.2022.
Kysymys puolustusministeri Antti Kaikkoselle.

Pitäisikö Suomen hakea Nato-jäsenyyttä?
Vastaus: "Ulko- ja turvallisuuspolitiikka on pitkän matkan laji. Äkkiliikkeet siinä ovat harvoin viisaita. Nykytilanne on meille hyvä, mutta pidetään se mahdollisuus jatkossakin omissa käsissämme."
Yle TV1 Uutiset sunnuntaina 9.1.2022 20:36. Kuvat: Pertti Manninen.Tammikuu 2022.
Presidentti Niinistö keskusteli Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergin kanssa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kävi puhelinkeskustelun Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergin kanssa perjantaina 7. tammikuuta 2022. Puhelu käytiin pääsihteeri Stoltenbergin aloitteesta.

Pääsihteeri Stoltenberg informoi presidentti Niinistöä Naton näkemyksistä ajankohtaiseen tilanteeseen liittyen. On tärkeää, että Venäjä liennyttää jännitteitä Ukrainan rajoilla. Presidentti Niinistö totesi vuoropuhelun olevan ainoa tie eteenpäin. Niinistö piti tärkeänä, että Nato pitää kumppaninsa ajan tasalla myös jatkossa. Presidentti Niinistö ilmaisi arvostuksensa Suomen Nato-kumppanuutta kohtaan. Stoltenberg vahvisti Naton sitoutumisen avoimien ovien politiikan jatkumiseen.

Uutinen presidentin sivuilta.
https://www.presidentti.fi/uutinen/presidentti-niinisto-keskusteli-naton-paasihteeri-jens-stoltenbergin-kanssa/

Suomi voittaa aina. Kuva 2011

Pääkirjoitus. Suomi ja Nato 1999, 2000, 2006 ja 2022. Lue!

Nato Kosovossa 1999. Neljä arkistokirjoitusta. Lue!

Komentaja Hägglund ja kurinpalautus Kosovossa 1999
. "Hägglund puolusti osallistumista kriisinhallintaan." Arkistokirjoitus. Lue!
5.1.2022. Presidentin ja pääministerin puheiden huomio.5.1.2022. Google-haku: Niinistö Venäjä Nato:
Lue!

5.1.2022. Google-haku: Marin Venäjä Nato:
Lue!


4.1.2022. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toistaa puheensa keskeiset osat.

"4.1.2022. Presidentin kynästä: Pari toistoa uudenvuodenpuheesta

Lue!

https://www.presidentti.fi/presidentin-kynasta/presidentin-kynasta-pari-toistoa-uudenvuodenpuheesta/


5.1.2022. Ylen aamulähetyksessä (n. 8:30) Markku Ala-Sipilä vastaa toimittajan kysymykseen, kuinka tavatonta on, että presidentti palaa asiaan. Puheentunnistusohjelmalla. Lue!


Taustakuva: Supernova. Kuvitelma mahtipontisesta sotilasparaatista.

Kuva. Supernova. Kuvitelma mahtipontisesta sotilasparaatista. Pertti Manninen. Voitonpäivä: "Maailman johtajat juhlivat sodan loppua Moskovassa. Presidentti Vladimir Putin: "Sota tuli jokaiseen kotiin. - Meidän on puolustettava nykyistä maailmanjärjestystä, joka perustuu turvallisuuteen ja oikeudenmukaisuuteen, uuteen keskinäisten suhteiden kulttuuriin, joka ei salli kylmien sotien eikä todellisten sotien toistuvan." Lähde: Keskisuomalainen 10.05.2005.
http://www.nettisanomat.com/
2005/05/10/kuvasupernova.htm

 


Nato

 

5.1.2022. 19:10. Google-haku: Nato


Kuvat aiheesta Nato

Kuvahaun tulos haulle nato Kuvahaun tulos haulle nato Kuvahaun tulos haulle natoNäytä kaikki


1999. Nato. Vuodenkierto.
Nettisanomat.com
Heinäkuu - Joulukuu.

Haku: Nato nettisanomat 1999
Tulokset täällä!


4.1.2022. Presidentti ja pääministeri puheissaan Natosta.

1.1.2022. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö:

"Suomen osalta tilanne on mielestäni selvä. Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittinen linja on vakaa. Se on rakennettu kestämään vaikeitakin aikoja. Nopearytmisessä maailmassa on entistäkin arvokkaampaa tietää, milloin kiiruhtaa, milloin malttaa.

Kansallinen turvallisuus, itsemääräämisoikeus ja liikkumatila ovat pienille aivan yhtä arvokkaita kuin suurille. Niistä huolehtimalla puolustetaan samalla Suomen kansainvälistä asemaa.

Ja todettakoon taas kerran: Suomen liikkumatilaan ja valinnanmahdollisuuksiin kuuluu myös mahdollisuus liittoutua sotilaallisesti ja hakea Nato-jäsenyyttä, jos niin itse päätämme. Naton asia on niin sanottu avoimien ovien politiikka, jonka jatkuminen on Suomelle toistuvasti julkisestikin vahvistettu."

https://www.presidentti.fi/puheet/tasavallan-presidentti-sauli-niiniston-uudenvuodenpuhe-1-1-2022/


31.12.2021. Pääministeri Sanna Marin:

"Suomea ja suomalaisia arvostetaan kansainvälisesti. Meidät nähdään maailmalla suunnannäyttäjänä monessa. Suomalaisiin luotetaan. Asemamme ei ole koskaan aiemmin ollut näin vahva.

Keskeisin Suomen viitekehys on Euroopan unioni, johon kaikki Euroopan maat voivat pyrkiä jäseneksi. Olemme vahvistaneet kansallista turvallisuuttamme myös laaja-alaisella turvallisuus- ja puolustusyhteistyöllä ja tiivistämme yhteistyötä edelleen. Pidämme yllä myös mahdollisuuden hakea Nato-jäsenyyttä. Meidän on syytä vaalia tätä valinnanvapautta ja pitää se todellisena, sillä se koskee jokaisen maan oikeutta päättää omista turvallisuusratkaisuistaan. Se kuuluu eurooppalaisen turvallisuuden perustaan, joka kirjattiin ETYJ:n periaatteisiin. Osoitimme, että opimme menneisyydestä. Pidämme liikkumatilastamme vahvasti kiinni."

https://valtioneuvosto.fi/-//10616/paaministeri-sanna-marinin-uudenvuoden-tervehdys-31.12.2021


Taustakuva: "Suomi voittaa aina". Pertti Manninen.
http://www.nettisanomat.com/
2011/07/29/etusivu.htm


1.1.2022. "Jos tulee käsi kipeeksi, voit ottaa kipulääkettä.

Kuvasarja.
Oireet menee yleensä nopeesti ohi.
Hyvä. - Kiitos se oli nopee. Sitten vielä seurantaan noin 10 minuutiksi . Sitten voit jatkaa päivän touhua."


Ylen Hämeen alueen uutisissa toimittaja jonotti puolitoistatuntia koronarokotukseen keskiviikkona 29.12.2021. Kuvat seuraavan päivän uusinnasta klo. 11:16. Pertti Manninen.
HAPPY NEW YEAR - ONNELLISTA UUTTA VUOTTA Kuva Charles Chaplinin klassikkokomediasta Kultakuume, The Gold Rush, USA 1925. Yle Teeman lähetyksestä joulupäivänä 25.12.2020 12:48. Pertti Manninen.

http://www.nettisanomat.com/2021/01/01/etusivu.html

"Tutkimuksen" irvikuva: MTV:n
Nato-kyselyn 30 onkin 20! Lue!

Faktan tarkistus: Reputus HS:n tammikuun Nato-gallupille Lue!

 
Kannet - Nettisanomat 2022/01  

10 vuotta sitten 12.2.2012

"Katsohan tuota hauvaa mi ikkunasta kurkistavi". Sunnuntai 2012-02-12 klo 20.20. Keski-Suomi. Jyväskylä. Vapaudenkatu, Mobikuva; Pertti Manninen. Kuva

http://www.nettisanomat.com/
2012/02/12/etusivu.htm


2022 helmikuussa

 

Helmikuun 5. päivänä 2022.
J.L. Runeberg 218 vuotta. Kuva


http://www.nettisanomat.com/
2022/02/05/etusivu.html

Helmikuun 6. päivä 2022.

Saamelaisten kansallispäivä.
"Miksi olette niin hienoina tänään? - Nyt on saamelaisten syntymäpäivä." Arkisto 2012. Lue!

http://www.nettisanomat.com/
2022/02/06/etusivu.html

Helmikuun 12. päivä 2022.
Hurraa, pääsee taas hikoilemaan! Joo.Arena
Tätä on odotettu! Stepup School
Liike on lääkettä! Esport
Kuvat


http://www.nettisanomat.com/
2022/02/12/etusivu.html


Helmikuun 13. päivä 2022.
Innostu & onnistu!
Forever Pihlajalinna Täydellistä rentoutumista! Kellumo Kimpassa kuntoon! Espoon ohjattu liikunta
Kuvat

http://www.nettisanomat.com/
2022/02/13/etusivu.html

Helmikuun 14. päivä 2022. Ystävänpäivä. Niinistö sanoo antavansa vinkkejä maiden johtajille, jotka kyselevät Putinista Lue!
 

Helmikuun 20. päivä 2022.

Pekingin olympialaisten loppu
Kuvassa naisten jääkiekkojoukkueen apulaiskapteeni (Petra Nieminen tai Michelle Karvinen) huutaa iloaan pronssiottelun päätössummerin soidessa Lue!

 

Helmikuun 21. päivä 2022.
Sauli Niinistö kertoo CNN:lle: Putin käyttäytyy ennalta-arvaamattomasti. Tilanne on nyt kylmempi kuin ...

... kylmän sodan aikaan.
Emme pelkää Venäjän hyökkäystä Suomeen. Lue!

 

Helmikuun 24. päivä 2022.
Yle Radio1 aamulla klo 5:58 puheen-
tunnistuksella. Kello on kohta 6 uutiset ja sitten jatketaan aamu soitetaan ensin aikamerkki.

Tässä Yle Uutiset kello kuusi uutiset toimittaja Pietu Heiskanen Hyvää huomenta Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoittaa Venäjän aloittaneen sotilasoperaation Ukrainasta Lue!

 

Helmikuun 27. päivä 2022.

Kuva: Puolustusvoimat.

Pääkirjoitus
Suomi lähettää tykkejä sotaan
... Historia tulee kertomaan oliko Suomen hallituksen osumatarkkuus tässä asiassa paikallaan. Lue!

 

Arkisto. 22 vuotta sitten. Tsetsenia: Äidit hakevat varusmiespoikiaan pois sodasta. Lue!

 

Helmikuun 28. päivä 2022. Kalevalan päivä

on
suomalaisen kulttuurin päivä.

Kuvat

 

2022 tammikuussa

 

Lauantai 15.1.2022

Ulkoministeri Sergei Lavrov: Venäjä kunnioittaa täysin Suomen ja
Ruotsin suvereniteettiä. Kuvasarja

http://www.nettisanomat.com/
2022/01/15/etusivu.html

2022. Tammikuu. Maanantai 17.1.
Aluevaalitunnelmia. Lue!

http://www.nettisanomat.com/
2022/01/17/etusivu.html

2022. Tammikuu. Torstai 20.1.

Faktan tarkistus: Reputus HS:n Nato-gallupille 18.1.2022.
"HS-gallup: Nato-jäsenyyden kannatus kasvoi." Lue!

http://www.nettisanomat.com/
2022/01/20/etusivu.html

2022. Tammikuu. Lauantai 22.1. Aluevaalitunnelmia 2. Lue!

http://www.nettisanomat.com/
2022/01/22/etusivu.html

2022. Tammikuu. Sunnuntai 23.1.

Aluevaalit.
Miten tälle käy? Pikkukunnan juuri valmistumassa oleva terveyskeskus odottaa kohtaloaan.
Tulosennuste ja tulos! Lue!

http://www.nettisanomat.com/
2022/01/23/etusivu.html

2022. Tammikuu. Sunnuntai 23.1. Sotehistoriaa.
2019 - 2021 , 25.6.2021. Lue!

http://www.nettisanomat.com/
2022/01/23/etusivu.html#
sunnuntai20220123
sotehistoria

2022. Tammikuu. Maanantai 24.1.
52,5

Krapula-aamuna. Aluevaalit. Tulos. Lue!

http://www.nettisanomat.com/
2022/01/24/etusivu.html

2022. Tammikuu. Tiistai 25.1. Uimahalli kumisee tyhjyyttään.
Kauden aloitus siirtyy ... Lue!

http://www.nettisanomat.com/
2022/01/25/etusivu.html

Tammikuun 27. päivänä 2022.

"Se tapahtui uudestaan ja uudestaan."
Tuukka Tervonen. Lue!

http://www.nettisanomat.com/
2022/01/27/etusivu.html

2022. Tammikuu. Perjantai 28.1.
"Tutkimuksen" irvikuva: Nato-kyselyn 30 onkin 20! Lue!

http://www.nettisanomat.com/
2022/01/28/etusivu.html

2022. Tammikuu. Maanantai 31.1.

Valoa pimeyteen.
Uimahalli avautuu huomenna 1.2 normaalien aukioloaikojen mukaisesti!
Lue!

http://www.nettisanomat.com/
2022/01/31/etusivu.html

5.2.2022

   

"Tutkimuksen" irvikuva: MTV:n
Nato-kyselyn 30 onkin 20! Lue!

Faktan tarkistus: Reputus HS:n tammikuun Nato-gallupille Lue!

 

2022 tammikuussa

 

1.1.2022.

"Jos tulee käsi kipeeksi, voit ottaa kipulääkettä. Oireet menee yleensä nopeesti ohi."
Kuvasarja

http://www.nettisanomat.com/
2022/01/01/etusivu.html

4.1.2022.
Presidentti puheissaan Natosta.

Lue!

4.1.2022.
Pääministeri puheissaan Natosta.

Lue!

http://www.nettisanomat.com/
2022/01/04/etusivu.html

5.1.2022. Presidentin ja pääministerin puheiden huomio.

Lue!

http://www.nettisanomat.com/
2022/01/05/etusivu.html

9.1.2022

Presidentti Niinistö keskusteli Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergin kanssa. Lue!

http://www.nettisanomat.com/
2022/01/09/etusivu.html

10.1.2022. Kysymys puolustusministeri Antti Kaikkoselle. Pitäisikö Suomen hakea Nato-jäsenyyttä? Vastaus.

http://www.nettisanomat.com/
2022/01/10/etusivu.html

14.1.2022. Nato.

Puheenjohtajat Andersson, Marin, Orpo, Purra, Saarikko ja Suomela Iltalehden tentissä. Lue!

http://www.nettisanomat.com/
2022/01/14/etusivu.html

15.1.2022

   

Joulukuussa 2021

 

31.12.2021. ja 1.1.2022.
"Jos tulee käsi kipeeksi, voit ottaa kipulääkettä. Oireet menee yleensä nopeesti ohi." Kuvasarja29.12.2021. Nyt täytyy miettiä. Manne, Matti Pellonpää, Mika Kaurismäen elokuvassa Arvottomat (1982). Ajankohtainen ohje vieläkin. KuvaPerhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru, SDP vastaa
puheenjohtaja Sari Essayahin, KD kysymykseen soteaikataulun realistisuudesta eduskunnan kyselytunnilla torstaina 9.12.2021. "Meidän pitää ymmärtää, että jos meillä olisi selkeästi ..." Kuvasarja6.12.2021. Suomi voittaa aina. Kuva 2011


Hallitus nyt maskissa eduskunnan kyselytunnilla torstaina 2.12.2021. Kuvat


Lasten oikeuksien päivä 20.11.2021. Lapsen oikeuksien julistus Lue!Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa.
Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. Sivulta
http://www
.nettisanomat.com/
2009/05/08/etusivu.htm


30.12.2021. Oravat kiitävät nopeasti yösalas lumisessa tammessa aatonaattona. KuvaRustasta ruokaa siivekkäille tiistaina 28.12.2021 klo 12.00. Linnunpähkinät Auringonkukansiemen Talipallot.
Kuva ja kuittiHallitus maskissa 2:ssa eri aitiossa eduskunnan kyselytunnilla torstaina 9.12.2021 puhemiehen molemmin puolin. KuvatJa Sotamaa leikkasi. Muisto 1944


Keskusta kysyy ja keskusta vastaa. Maskillinen edustaja Katri Kulmuni, Kesk. kysyy ja maskillinen ministeri Mika Lintilä, Kesk. vastaa eduskunnan kyselytunnilla Ylen suorassa lähetyksestä torstaina 02.12.2021. KuvatHallitus maskitta eduskunnan kyselytunnilla
torstaina 18.11.2021. pl. ministerit Kiuru ja Sarkkinen. Kuvat


äministeri Sanna Marin ja VHK huhtikuussa 2020 ja marraskuussa 2021. Lue!


Asunnotto-
muudesta 2005 ja 2021.
Lue!


Aleksis Kiven päivänä 10.10.2021. Lue!

Toimitus: Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.
Dilemma
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com -


Jokaiselle etusivulle


Viikkosanomat

Sivustot


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 -


Toimitus -

Kaikki etusivut -

22,21 ... vuotta sitten


Ensimmäinen lehti 22 vuotta sitten. Kuvat!


20 vuotta sitten

Vuonna 2021 ja aikaisemminkin.
Sivu 2.


Vuodenkierto

Koronavuosi 2021.
Tammikuu - Helmikuu.


1.1.2021 Auld Lang Syne Kuvasarja
Koronavuosi 2021.
Maaliskuu - Huhtikuu.

05.03.2021. Marinin hallituksen koronastrategia. Lue!
Koronavuosi 2021.
Toukokuu - Kesäkuu.

Lue!

Koronavuosi 2021. Vuodenkierto.
Tammikuu - Helmikuu
Jatkuu!


20 vuotta sitten marraskuussa 2001.
20 vuotta sitten joulukuussa 2001.
20 vuotta sitten tammikuussa 2002:

Astrid Lindgren
1907-2002

Muistikuva Astrid Lindgrenista ja Ronjasta.

Kesällä 1984 Tukholmassa lasten elokuvien festivaaleilla esitettiin katkelmia juuri valmistumassa olevasta Ronja Ryövärintytttärestä. Mieleeni jäivät erityisesti peikkokohtaukset.

Ohjaaja Tage Danielsson kertoi ja Astrid Lindgren hyväksyi näkemänsä antaen ohjaajalle ystävällisesti täyden tukensa.

Tilaisuuden päättyessä yleisö taputti seisaalleen nousten kirjailijattarelle.

Pertti Manninen


Lapsen oikeuksien julistus

Periaate 1

Lapsen tulee saada nauttia kaikkia tässä julistuksessa määriteltyjä oikeuksia. Nämä oikeudet kuuluvat poikkeuksetta jokaiselle lapselle yhtäläisesti ja erottamatta katsomatta hänen tai hänen perheensä rotuun, ihonväriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon, poliittiseen vakaumukseen, kansalliseen tai sosiaaliseen alkuperään, varallisuuteen tai syntyperästä taikka muusta johtuvaan asemaan.

Lue kokonaan!


SYYSKUU 2016. ORAVA TAMMESSA.
Kuva: Pertti Manninen. Kirkkonummi Kauhala maanantaina 19-09-2016 illansuussa 18:06 ikkunan toisella puolen.

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut! Lue!
http://www.nettisanomat.com/2008/05/10/etusivu.htm
LUE!

Ymmärrys

Eino Leino, Aurinkolaulu

Oi, antaos, Herra sa auringon, 
mulle armosi kultaiset kielet,
niin soittaisin laulua sovinnon, 
ett' yhtehen saisi se mielet.
Ei tuomita voi, ken ymmärtää. 
Sävel selvittää, mikä salahan jää,
näin ihmiset toistansa lähemmän vie;
sen kautta vie Jumalan tie.

Oi, onnellinen, joka herättää 
noin voimia hyviä voisi!
Oi, ihmiset, toistanne ymmärtäkää, 
niin ette niin kovia oisi.
Miks emme me yhdessä käydä vois? 
Jos murtuis yks, muut tukena ois.
Oi, ihmiset, toistanne suvaitkaa! 
Niin suuri on maa.

Eino Leino, Aurinkolaulu

(43) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Huhtikuu.
Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.
 

Yhteys - Dilemma -

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Jokaiselle etusivulle!

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat-blogi

Ilmoita ilmaiseksi sivu!

SIVULUETTELO KÄYNTI-
JÄRJESTYKSESSÄ:

nettisanomat.com - viikkosanomat.fi - sanomanetti.fi -
12.fi - hs27.com - viikko.fi - helkinginsanomat.com
sanomapark.fi
- kuvasanomat.fi - sanomatori.fi - sanomahouse.fi - helsinkisanomat.info - nettilehti.com - hs24.mobi - fy.fi - nettimobi.com - vuosisanomat.fi - sanomaviikko.fi - sanomasampo.fi - kuvaviikko.fi - vuosi.fi - sanoraama.fi - keskiviikko.fi - sanomadigi.fi - n1.fi - raw.fi - shit.fi - infoinfo.fi - iske.fi - elama.fi  - kuvala.fi -
12tori.fi - sanala.fi - sanat.fi - venus.fi - mummi.fi -
helsinki-areena.fi
 -
...
SIVULUETTELO KOKONAAN TÄÄLLÄ!!

Tapahtuma-aika: 2001

Oikeuden oppitunti. Nro 1. Johdanto. (Velkomusasia ja kunnianloukkaus)

Nettinen.fi - Muutamaan oikeudenkäyntiin liittyviä asioita. Mukana asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky ja myyntipäällikkö Lauri Kara, Nordea Pankki ja sen edeltäjä sekä päätoimittaja Pertti Manninen, Nettisanomat. LUE!

SIVUSTOLUETTELO!1.1. Auld Lang Syne
. Kuvasarja.

2021. TAMMIKUU. PRESIDENTTI SAULI NIINISTÖ UUDENVUODENPUHEESSAAN. ”TEIMME MÄÄRÄTIETOISESTI SELVÄKSI OLEVAMME OSA LÄNTTÄ." LUE!
2015 HEINÄKUU. PRESIDENTTI SAULI NIINISTÖN SELITYS, MIKSEIVÄT VENÄLÄISET PÄÄSSEET ETYK-JUHLAKOKOUKSEEN.

"Niinistön mukaan asia kaatui muiden EU-maiden vastustukseen." Yle uutiset. Niinistö toivoo selvempiä sääntöjä matkustuskieltoon. Kuvat: Pertti Manninen. KUVASARJA


"Suomi voittaa aina". Kuva: Pertti Manninen 28.7.2011.


Ymmärrys

Herra, suo minun ennemmin ymmärtää kuin saada ymmärrystä.
Franciscus Assisilainen

Kun järki sekoittuu jaloimpiin aistimuksiin ja ne muodostavat yhden kokonaisuuden, tätä voidaan täydellä syyllä nimittää elävän olennon olemassaolon pelastajaksi.
Platon

Tämä maailma on komedia niille, jotka ajattelevat ja tragedia niille, jotka tuntevat.
Horace Walpole

Niin kauan kuin ihminen ajattelee, hän on vapaa.
Ralph Waldo Emerson

Ei riitä, että järki on terävä. Tärkeintä on käyttää sitä oikein.
René Descartes

(41) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Huhtikuu. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012. 

 
2019  

Seuraavan kirjoituksen poistamismääräyksen korkein oikeus palautti hovioikeuden uudelleen käsiteltäväksi. Kirjoitus nyt hovioikeuden hyväksymässä muodossa.

http://www.nettisanomat.com/
2019/06/30/etusivu.html#hyvan

 

2013

 

Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta! 

 

Sunnuntai 2013-04-21: Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta! Suomalaiset Euro- ja Emu-intoilijat Ylen esittämässä dokumentissa 21:49, 21:54 ja 22:07. Kuvat: Pertti Manninen.

3 kuvaa sivulla:
http://www.nettisanomat.com/
2014/08/08/kuvasivu.html


 
2004  

2004
"Ote vanhustenhuollon arkipäivästä kirvonnut."01.01.2006 tammikuun sunnuntaina klo 08.59. Kuva. "Herää Suomi!". Pertti Manninen. Sarjasta "He rakensivat tämän maan", tulossa ja sarjasta "Puu eri vuoden- ja vuorokaudenaikoina", tulossa.


Helsingin Sanomat maanantaina 27. joulukuuta 2004. Vieraskynä.
Elli Aaltonen. Anja Lehtonen.

http://www.nettisanomat.com/
2006/01/01/etusivu.htm#otekuva
 

2007

 

1957
ARKISTO 2007.

Kuva 50 vuotta aikaisemmin 1957.

Kuvia sunnuntaina 2007-01-07. Året var 1957. Dokumentär av Jonas Fohlin, Olle Häger och Kjell Tunegård. SVT2. "Förbjud atomvapnen", Uimarannalla ja Professori elokuvasta Mansikkapaikka .Igmar Bergman 1957. Ohjelmassa näytettiin myös Laika-koira, ensimmäinen elävä olento avaruudessa. Vuosi oli 1957. Klo  21.15- 21.35. Kuvat. Pertti Manninen.
http://www.nettisanomat.com/
2007/01/09/aretvar1957.html

 

2009

 

10 vuotta sitten. 2009. Heinäkuu. Nro 1000.
Asianajajan tekaistu kirje
Kevan ex-Kauppinen paranteli joitain kuitteja, poliisi tutkii. Toisenlainen stoori on siinä kun Nettisanomat tuomittiin aikoinaan asianajajan kunnianloukkaamisesta, kun lehti oli käyttänyt ilmaisua ”(poistettu 14.12.2015)”. Toistettakoon siis että Nettisanomat ja sen päätoimittaja tuomittiin korvauksiin ja sakkoihin, joten oikeuden mukaan (poistettu 24.02.2016).

Sama oikeus oli myös sitä mieltä, että asianajaja oli pyytänyt loukkaavien kirjoitusten poistamista ja koska lainvoimaisessa päätöksessä näin todetaan, niin on sitten pyytänyt. Oikeasti ei näin ole tapahtunut, esitetyt asiakirjat eivät tukeneet tätä. Vain asianajajan valehtelu ja esitutkijoiden ja syyttäjän harhaanjohtaminen johti oikeuden tähän tulokseen.

Asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen ky, esitti myös esitutkintapyynnössään tekaistun kirjeen, josta sai käsityksen että hän olisi sen lähettänyt. Näin ei kuitenkaan ole tapahtunut, tarkkaan katsoen kirje oli allekirjoittamaton ja mitään varmuutta milloin se oli kirjoitettu ei ole, se on siis tekaistu.

Kunnianloukkausoikeudenkäynnissä Nettisanomien päätoimittaja Pertti Manninen kiinnitti siihen huomiota. linkki, mutta kirjettä ei käsitelty koska se ei tullut mukaan enää varsinaiseen oikeudenkäyntiaineistoon.

Lue! Asianajaja voitti kunnianloukkausjuttunsa. http://www.12.fi/lakisanomat/
2007/10/24/etusivu.htm


Lue! Kihlakunnanvoudin Nettisanomien sivujen sulkemista koskeva päätös. http://www.nettisanomat.com/
2008/06/06/etusivu.htm
#vaitepaatos


Pertti Manninen, Nettisanomat klo 13:40 perjantaina 2009-07-17. Peurunka, bussille kiiruhtaen.


http://www.nettisanomat.com/
2009/07/17/etusivu.htm

 

2001
 


SMILE
from MODERN TIMES

Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
Music by
CHARLIE CHAPLIN

Moderately, with great warmth

 

SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle. Kasvoillesi onni suo.

Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth

AIN' - HYMY

suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01modern times - nykyaika. kuvitelma.


http://www.nettisanomat.com/ 2001/05/17/hymy.htm

 

Nettisanomat
Viikkosanomat

Sanomanetti
Kuvasanomat
Sanomatori
Härkää sarvista 
12.fi

 

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi  

05.02.2021 (90 kpl)


erika.fi - 2022/03/02 N:o 2469 - Tarja Salmi-Jacobson. Mitä kirjastoni on merkinnyt minulle. Kallion kirjasro. Helsinki - Kalevalan päivä on suomalaisen kulttuurin päivä. Kuvat sarjasta Kalevalan päivän, suomalaisen kulttuurin päivän, liputusta 28.02.2013. Kulkijan kuvia. Keski-Suomi. Jyväskylä. - Pääkirjoitus. Suomi lähettää tykkejä sotaan. Hallitus, presidentti, päämiisteri Sanna Marin, tasavallan presidentti Sauli Niinistö, Yle. - Yle Radio1 aamulla klo 5:58 puheentunnistuksella. Ukraina. - Sauli Niinistö kertoo CNN:lle: Putin käyttäytyy ennalta arvaamattomasti. - Pekingin olympialaisten loppu. Kuvassa naisten jääkiekkojoukkueen apulaiskapteeni- - Ystävänpäivä. Niinistö ... toimia viestinviejänä idän ja lännen välillä. ... - Innostu & onnistu! Forever Pihlajalinna - Täydellistä rentoutumista! Kellumo - Kimpassa kuntoon! Espoon ohjattu liikunta - Hurraa, pääsee taas hikoilemaan! Joo.Arena - Tätä on odotettu! Stepup School - Liike on lääkettä! Esport - Länsiväylän ilmoituksista - Helmikuun 6. päivä 2022. Saamelaisten kansallispäivä. - Helmikuun 5. päivänä 2022 J.L. Runeberg 218 vuotta. - 10 vuotta sitten. Presdentin vaalit 2012. Tulos. - Koko Suomen presidentti - - Kuva: Valoa pimeyteen. - Viesti: Uimahalli avautuu huomenna! - "Tutkimuksen" irvikuva: Nato-kyselyn 30 onkin 20! MTV Uutiset - 27.1 vietetään vainojen uhrien muistopäivää - Kuva. Uimahalli kumisee tyhjyyttään. - Aluevaalit. Tulos. - Arkistokirjoitus vuodelta 2006. Ote vanhustenhuollon arkipäivästä kirvonnut. Elli Ahonen ja Anja Lehtonen. - Antti Kaikkoselle. Pitäisikö Suomen hakea Nato-jäsenyyttä? - Presidentti Niinistö keskusteli Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergin kanssa. - - Sauli Niinistö, Sanna Marin. - Rauhallista vuotta 2022! Muista rokotus! - Kuva koronarokotuksesta. - SYYSKUU 2016. ORAVA TAMMESSA. - Asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky. Asianajajan tekaistu kirje. Pekka Mononen - Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm. - SMILE from MODERN TIMES - "Förbjud atomvapnen". 1957 KUVA - etusivu - Keskiviikko 02.03.2022. - Kuvasanomat - Sanomatori - Viikkosanomat - Härkää sarvista - 12.fi -
N:o 2469 Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com

Sivu 2022-03-02, nettiin 2022-03-02 19:53, linkkejä 2022-03-02.


 

Sivun alkuun!

 

Nettisanomat.com-sivuston rinnakkaissivuina (05.02.2022- 09.05.2022) nettiin torstaina 12.05.2022.